Slovenski kolesar še naprej z belo majico

Foto: Epa Thomas De Gendt
Matej Mohorič ostaja najboljši mladi kolesar na dirki po Kataloniji.
Oglej si celoten članek

Tretjo etapo kolesarske dirke po Kataloniji je zaznamoval Belgijec Thomas De Gendt, član ekipe Lotto Soudal, ki je s samostojno vožnjo zmagal in prevzel skupno vodstvo. V najboljši deseterici je še tretji dan po vrsti končal Matej Mohorič, v etapi je osvojil deveto mesto, skupno pa je osmi. Ob tem je prvi med mladimi kolesarji.

"Obdržal sem majico za najboljšega med mladimi kolesarji. Težko jo bo zadržati, a se bom potrudil po najboljših močeh," je po etapi na twitterju zapisal slovenski kolesar.

De Gendt je cel dan bežal, premagal vse soubežnike in na koncu tudi vse preostale kolesarje. Na cilju v Camprodonu se je po 153,2 kilometra veselil z 20 sekundami prednosti pred glavnino s favoriti.

Dobrih 13 kilometrov pred koncem etape so se v lov za De Gendtom podali Kolumbijec Nairo Quintana, Švicar Matthias Frank, Britanec Adam Yates in Francoz Thibaut Pinot, a jih je glavnina nekaj deset metrov pred ciljno črto ujela. Simon Yates je v etapi osvojil drugo mesto, tretjega Nemec Silvio Herklotz, Mohorič je bil deveti. Vsi so zaostali 20 sekund.

Skupno ima De Gendt po treh od sedmih etap 23 sekund prednosti pred Špancem Alejandrom Valverdejem in 29 pred Južnoafričanom Darylom Impeyjem ter Simonom Yatesom. Mohorič je osmi s 35 sekundami zaostanka.

Preostala Slovenca na dirki, oba člana Mohoričeve Bahrain-Meride, Domen Novak in Grega Bole sta končala na 82. oziroma 158. mestu. Prvi je zaostal 53 sekund, drugi pa osem minut in 27 sekund. Skupno je Novak 86., Bole pa 152.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.