Slovenski košarkar bo zaigral v ZDA

Foto: twitter KK Sixt Primorska‏
Foto: twitter KK Sixt Primorska‏
Član mlajših slovenskih reprezentančnih selekcij bo kariero nadaljeval v ameriški univerzitetni košarki.
Oglej si celoten članek

Slovenski krilni košarkar Gaber Ožegovič, ki je tej sezoni igral za moštvo Sixta Primorske, se po koncu sezone seli v Združene države Amerike. Redni reprezentant Slovenije v mlajših starostnih kategorijah se bo prihodnje štiri sezone šolal v Kaliforniji in ob tem igral za California State University, Fullerton, so sporočili iz koprskega kluba.

Devetnajstletni Ožegovič je v dresu oranžno-modrih zaigral na 19 prvenstvenih tekmah, v povprečju dosegal po 3,7 točke na dvoboj, strelski rekord pa dosegel proti ekipi Terme Olimia iz Podčetrtka sredi aprila, ko je v slabih 30 minutah dosegel 18 točk.

"Že od nekdaj sem si želel združiti igranje košarke ter šolanje. Združene države Amerike so gotovo prava pot zame. V preteklem tednu sem se nekaj dni že mudil ‘prek luže’, na moji bodoči univerzi, se pogovarjal s trenerji in nazadnje sprejel odločitev, da je to pravi kraj za moj nadaljnji razvoj. Dobro sem se počutil v tem okolju," je za klubsko spletno stran povedal kmalu že nekdanji tiger.

"Igrati za moštvo Sixta Primorske je bila zame dobra izkušnja, dobil sem prvo konkretno priložnost za igro v državnem prvenstvu. Želim se zahvaliti trenerju Aleksandru Sekuliču za zaupanje. Veliko sem se naučil," je še dodal Ožegovič.

Za CSUF je v preteklosti igralo kar nekaj NBA igralcev, na primer Cedric Ceballos, ki si je prislužil tudi poziv na All-Star tekmo leta 1995, a zaradi poškodbe ni zaigral, in petkratni član najboljše obrambne peterke in trikratni prvak lige s San Antoniom Bruce Bowen.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.