Slovenski najstnik znova zaigral v ligi prvakov

Foto: Epa Benjamin Šeško
Šeško se je vrnil, Salzburg pa doživel prvi poraz.
Oglej si celoten članek

Z dvema popoldanskima tekmama se je začel torkov spored elitne nogometne lige prvakov. Od Slovencev je bil dejaven Benjamin Šeško, ki je s Salzburgom v skupini G vpisal prvi poraz, avstrijske prvake je z 2:1 ugnal Wolfsburg. Mladi napadalec je priložnost dočakal s klopi, v zadnje pol ure pa je tudi nevarno zapretil nemškim vratom.

Wolfsburg, ki je pred kratkim zamenjal trenerja, je domači obračun odlično začel. Že v tretji minuti je bil po podaji Yannicka Gerhardta natančen Ridle Baku. Avstrijski prvaki so v 30. minuti izenačili prek Maximiliana Wöberja. Šeško je v igri vstopil tri minute po novem vodstvu Nemcev, ko je za 2:1 zadel Lukas Nmecha.

Osemnajstletni Radečan je izpustil zadnje štiri tekme Salzburga zaradi poškodbe in se vrnil v ligi prvakov, kjer je že pred tem odigral dve tekmi. Na zadetek tudi po tretjem nastopu v tem tekmovanju še čaka, nevarno pa je mladenič zapretil v 84. minuti, ko je sprožil z okoli 30 metrov, a je sijajno posredoval vratar Koen Casteels.

Rezultat se do konca ni več spremenil, Salzburg pa vseeno ostaja na vrhu skupine G s sedmimi točkami, Wolfsburg je začasno drugi s petimi. 

V skupini H sta se pomerila Malmö in Chelsea. Čeprav so se Švedi dobro branili proti lbranilcem naslova, je v drugem polčasu londonski predstavnik strl domače moštvo. V 56. minuti je lepo podajo Calluma Hudson-Odoia v vodstvo pretvoril Hakim Ziyech. Modri so imeli tudi v nadaljevanju več od igre in kar nekaj priložnosti, a zadeli niso več. 

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.