"Slovenski navijači so nori"

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Maksim Pustozvonov je bil po uvrstitvi Ukrajine na svetovno prvenstvo navdušen. Za peto mesto se bodo gostitelji naslednjega EP pomerili s Slovenci. "Poskusili bomo zmagati.“
Oglej si celoten članek

Kako se počutite po uvrstitvi na svetovno prvenstvo?

Izjemno sem vesel, trenutno bi težko razložil svoja čustva. Ne znam povedati, kako sem srečen. Bila je to zelo težka tekma. Tudi za njih, saj so imeli na voljo še manj počitka. Boj je trajal 40 minut, vseskozi smo ohranjali dovolj visoko raven koncentracije. Tudi v obrambi smo igrali dobro. Vesel sem, da smo zmagali.

Naslednjo tekmo igrate proti Sloveniji za peto mesto.

Čaka nas še en težek dvoboj, a ne bomo se predajali. Težko bo igrati, saj so njihovi navijači nori. Neverjetno. Dvorana je bila na tekmah Slovenije vselej polna, gledalci vpijejo, na trenutke ne slišiš ničesar. A vseeno bomo poskusili zmagati.

Kaj menite o slovenski reprezentanci?

Z njo smo se pomerili že pred prvenstvom. Gre za zelo dobro ekipo, naša glavna naloga bo, kako zaustaviti Gorana Dragića. Vseskozi tečejo po parketu, zato bo za nas še težje, saj bomo odigrali tretjo tekmo v treh dneh.

Kaj je na tem EP Ukrajino spremenilo v eno najboljših moštev v Evropi?

Predvsem moštveni duh, igramo kot ekipa, na igrišču si pomagamo. Smo nesebični, veliko si podajamo žogo. Že dolgo igramo skupaj in to se zelo pozna. Pravzaprav nismo pričakovali preveč. Šli smo iz tekme v tekmo. Najprej smo si želeli priti v drugi del, nato v četrtfinale in tako naprej.

Kaj vam je prinesel trener Mike Fratello?

Velik korak naprej. Prvič smo se uvrstili na svetovno prvenstvo. Mislim, da smo zdaj res na pravi poti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.