Slovenski nogometaš v polno v izločilnih bojih

Foto: Profimedia Andraž Šporar
Na prvih dvobojih šestnajstine finala se je izkazal tudi slovenski napadalec.
Oglej si celoten članek

Slovenski reprezentančni napadalec Andraž Šporar je v jesenskem delu Evropske lige še zabijal v dresu Slovana iz Bratislava, z dobrimi predstavami v drugem najmočnejšem evropskem pokalu pa je nadaljeval tudi v novem moštvu. Tokrat se je namreč vpisal med strelce ob domači zmagi lizbonskega Sportinga proti istanbulskemu Basaksehirju.

Slovenec je tako dosegel svoj prvi zadetek v dresu portugalskega velikana. Tekmo je začel v prvi enajsterici, v 44. minuti pa je zadel za vodstvo z 2:0. Po podaji z desne strani je Šporar spretno reagiral v kazenskem prostoru gostov, udaril iz prve in zadel vratarjev spodnji desni kot. Žoga je golovo črto prečkala tik ob vratnici. 

Dvoboj se je sicer končal s 3:1. Šporar je igrišče sicer zapustil v 71. minuti, šest minut kasneje pa je turška ekipa po enajstmetrovki prišla do pomembnega zadetka v gosteh. 

Za milanski Inter na tekmi z Ludogorcem vratar Samir Handanović ni igral zaradi poškodbe. Njegov klub je bil uspešen, zmagal je z 2:0, zadela sta Christian Eriksen, dosegel je svoj prvi zadetek za milanski klub, v 71. in Romelu Lukaku v sodnikovem dodatku.

Zvečer je bila na sporedu še tekma med klubom Vida Belca Apoelom in Baslom. Slovenski vratar je branil vso tekmo, ki pa se ni razpletla po željah ciprskega kluba. Raoul Petretta je načel Belčevo mrežo v prvem polčasu, v razmaku 13 minut drugega pa sta nato zadela še Valentin Stocker in Artur Cabral ter ciperski ekipi že močno priprla vrata v nadaljevanje tekmovanje.

Brugge je presenetil Manchester United, na koncu je bil izid 1:1. Še bolj so se opekli pri lanskem polfinalistu lige prvakov Ajaxu, na gostovanju pri Getafeju so izgubili z 0:2.

Najvišjo zmago so dosegli nogometaši Wolverhamptona, ki so Espanyol premagali s 4:0. S tremi zadetki se je izkazal Diogo Jota. Visoko, s 4:1, je slavil tudi Eintracht proti Salzburgu.

Arsenal je v gosteh dolgo lomil Olympiakos, zlomil ga je z zadetkom Alexandra Lacazetta v 83. minuti. A topničarji bi lahko zmagali še višje, Francoz je imel še eno veliko priložnost, grški branilec Arsenala Sokratis Papastathopoulos pa je po kotu zatresel še prečko.

Foto: Epa Arsenal

Glasgow Rangers pa je po zaostanku z 0:2 poskrbel za velik preobrat in premagal Brago s 3:2, dvakrat je zadel Ianis Hagi, sin legendarnega Gheorgheja Hagija.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.