Slovenski obračun po notah Zidanškove

Foto: Epa tamara zidanšek
Tamara Zidanšek je v osmini finala premagal mlajšo rojakinjo Kajo Juvan.
Oglej si celoten članek

Tamara Zidanšek se je v mehiškem Acapulcu uvrstila v četrtfinale teniškega turnirja serije WTA, potem ko je v dveh nizih s 6:2, 6:2 dobila slovenski obračun z rojakinjo Kajo Juvan. Za mesto med najboljšimi štirimi se bo pomerila z Mehičanko Renato Zarazuo.

Zidanškova je bila v slovenskem dvoboju boljša tekmica, Juvanova pa je napravila preveč napak. V prvem nizu je še držala stik do 2:2, potem pa je Zidanškova nanizala sedem zaporednih iger, po katerih je bilo upov na prvi četrtfinale 19-letne Ljubljančanke konec. Dvaindvajsetletna Konjičanka pa je dobila še drugi medsebojni obračun z Juvanovo, potem ko je bila z 2:1 v nizih boljša lani v Bolu na Braču na turnirju serije 125k, ki je eno raven pod turnirji serije WTA.

Razmerje točk je bilo 73:52 v korist 74. igralke sveta, ki je dosegla štiri breake. Juvanova pa je po skalpu kariere proti Venus Williams dan prej delovala malce izmučeno. V Acapulcu zdaj Zidanškovo med osmimi najboljšimi čaka 270. igralka sveta, Mehičanka Renata Zarazua, ki je v prvem krogu premagala prvo nosilko Sloane Stephens, v drugem pa je bila boljša od še ene Američanke Katie Volynets s 4:6, 7:5, 6:0.

Zidanškova se je petič v karieri uvrstila v četrtfinale turnirjev serije WTA. Prvič ji je to uspelo leta 2018 v Moskvi (polfinale), nato pa še lani v Hua Hinu (polfinale), Bogoti (četrtfinale) in v Nürnbergu, kjer je izgubila v finalu proti Kazahstanki Juliji Putincevi.

Navijači v šoku Ena najbolj priljubljenih igralk vseh časov potegnila črto

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.