Slovenski odbojkarji ne poznajo poraza

Foto: Žurnal24 (Foto: www.alesfevzer.com)
Slovenska odbojkarska reprezentanca je v evropski ligi še naprej neporažena. V svoji četrti tekmi in drugi proti Hrvatom po izenačenem boju ni pospravila polnega izkupička, saj je zmagala le s 3:2.
Oglej si celoten članek

Izčrpani smo od priprav, saj smo največ delali na fizični pripravi, zaradi tega je bilo v naši igri tudi veliko vzponov in padcev. Na tem moramo delati v prihodnje in glavno je, da smo danes v ključnih trenutkih stopili skupaj in znali zaključiti nize v našo korist. V petem nizu smo odigrali na zelo solidni ravni. Ko smo dobro servirali, smo dobro igrali tudi v bloku in obrambi, tudi sprejem je bil precej boljši od tekmečevega. Napake pa moramo odpraviti.
Tine Urnaut
Slovenci so drugo tekmo evropske lige proti Hrvatom dobili s 3:2 v nizih (23, -22, 20, -23, 11) in so se z dvema novima točkama utrdila v vodstvu v skupini A.

Slovenci so sobotno tekmo dobili s 3:0, a z igro niso blesteli, reči pa se 24 ur pozneje niso dosti spremenile. Izbranci Veselina Vukovića so bili tokrat celo še manj prepričljivi,storili so veliko napak, predvsem pri zaključevanju napadalnih akcij, za razliko od prve tekme so grešili tudi pri servisih, manjkalo pa jim je hitrosti in eksplozivnosti. Da pa niso doživeli neprijetnega poraza, se lahko zahvalijo bloku in zbranosti, saj so izenačeno tekmo s točkami v odločilnih trenutkih (predvsem v tie breaku) znali pripeljati do težko priborjene zmage.

Gostitelji so tekmo začeli zaspano, a so jih tekmeci z vodstvom s 6:2 prebudili, le nekaj trenutkov pozneje je bilo namreč na semaforju 7:6. Toda Hrvatov nekaj izgubljenih točk ni zmedlo. Po prvem tehničnem odmoru so spet prevzeli pobudo in vodili vse do drugega tehničnega odmora. Po njem pa so Slovenci prišli do vodstva z 21:18, kar je bilo dovolj za zmago v nizu, zadnjo točko je dosegel Tine Urnaut. Selektor Vuković je z zamenjavo na mestu libera - Sebastijana Škorca je zamenjal Miha Plot - napovedal, da bo tokrat ponudil priložnost tudi mlajšim igralcem. O tem niti ni imel dosti za razmišljati, saj je bila večina starejših nerazpoloženih, tako da po izgubljenem drugem nizu - odločilne točke so Hrvati dosegli s serijo po drugem tehničnem odmoru - ni imel česa izgubiti.

Danes smo po pričakovanju imeli težko delo, nemogoče je namreč vse tekme zlahka dobiti. Mislim, da je hitro slovo Sebastijana Škorca, ki je igrišče zapustil zaradi zdravstvenih težav, po prvem nizu nekako porušilo našo zbranost, njegov odhod se je precej občutil. V četrtem nizu smo slabše servirali, kar se je poznalo pri točkah. Precej smo že zaostajali in porabili veliko energije, da smo se vrnili v niz. V igro sem poslal Klemna Čebulja, kar se je izkazalo za dobro potezo. Odigral je dobro, brez obremenitev, tudi v zadnjem nizu se je izkazal. Zmagali smo, dobili v ekipo dva novinca, ki nam bosta pomagala tudi na vse prej kot lahkih tekmah v Veliki Britaniji.
Veselin Vuković

Predvsem debitant Klemen Čebulj (ob njem sta priložnost dobila tudi Jan Planinc ter Matej Vidič) je v nadaljevanju izkoristil svojo priložnost. V igro je vstopil v tretjem nizu, v katerem je bilo po izidu 11:7 videti, da domači ne bodo imeli težav, vendar se to ni izkazalo za pravilno napoved. Gostje so na 16. točki tekmece ujeli, toda končnica je vendarle pripadla Slovencem. A vodstvo z 2:1 gostiteljem ni vlilo dodatnih moči, v četrtem nizu so spet večjo željo pokazali Hrvati. Že na začetku so povedli s 7:2, pozneje pa tudi s 14:8. Toda dan prej so kapetan Urnaut in kolegi videli, da se da izničiti tudi visoko vodstvo tekmecev. Začeli so z lovom, se nekajkrat približali na točko, a izenačiti jim ni uspelo, tako da je moral zmagovalca odločiti skrajšani niz.

Ta se je po mnenju gostov začel s sodniško napako, zaradi protestov je gostujoči kapetan, sicer skupaj z Mitjo Gasparinijem tudi najučinkovitejši igralec tekme (20 točk), Anđelko Čuk prejel rumeni karton, njegova ekipa pa kazensko točko. Hrvati so izgubili zbranost, kar se je pokazalo tudi pri rezultatu. Slovenija je povedla s 6:3, tik pred koncem tudi 14:8, z nekaj težavami ob koncu pa niz in tekmo tudi dobila.

Naslednji tekmi bodo Slovenci odigrali naslednji petek in soboto. V Sheffieldu bodo njihovi tekmeci odbojarkarji Velike Britanije.

Izidi 3. in 4. kola skupine A evropske odbojkarske lige in lestvica:

- 3. kolo:
Belgija - Velika Britanija 0:3 (-21, -24, -16)
Slovenija - Hrvaška 3:0 (18, 23, 23)
- 4. kolo:
Belgija - Velika Britanija 3:1 (-23, 19, 20, 18)
Slovenija - Hrvaška 3:2 (23, -22, 20, -23, 11)

- lestvica:
Slovenija 11 točk
Velika Britanija 5
Hrvaška 5
Belgija 3

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.