Slovenski olimpijci uspešni v vodi

Foto: Stanko Gruden/STA
Foto: Stanko Gruden/STA
Tretji dan olimpijskih iger je nastopilo 13 Slovencev. Tokrat so jim ustrezala predvsem tekmovanja na in v vodi. V prvem kolu teniškega turnirja je bil uspešen tudi Blaž Kavčič.
Oglej si celoten članek

Sara Isaković se je kot prva slovenska plavalka na olimpijskih igrah v Londonu uvrstila v polfinale. V dopoldanskem predtekmovanju je dosegla 16. čas in si tako za las priplavala večerni nastop v njeni paradni disciplini na 200 metrov prosto. Za finale se ni izšlo, na koncu pa je Isakovićeva osvojila 14. mesto. Dobro je prvo polovico proge na 200 metrov delfin v kvalifikacijah odplaval tudi Robi Žbogar, a je nato popustil. Skupno je osvojil 24. mesto.

Izpadli v prvem kolu ...

Hitro sta se od tekmovanja poslovili tudi judoistka Vesna Đukić in teniška igralka Polona Hercog. Đukićeva je v kategoriji do 57 kilogramov v svojem prvem nastopu na olimpijskih igrah izgubila proti favorizirani Japonki Kaoru Macumoto. Ta je kasneje prišla do zlate kolajne. Prvo kolo je bilo usodno tudi za najboljšo slovensko teniško igralko. Hercogova je namreč izgubila s Španko Mario Jose Martinez Sanchez. Ta je zmagala s 6:2 in 6:4.

... napredovali v drugo

Do prvega uspeha na sveti travi je nato prišel Blaž Kavčič, v drugo kolo pa se je prebila tudi dvojica Katarina Srebotnik/Andreja Klepač. "Kar nekaj let se tu borim za to prvo zmago. Na žalost mi je v Wimbledonu še ni uspelo doseči. Ampak mislim, da je zdaj vse poplačano," je po dvoboju z Indijcem Višnujem Vardhanom in zmagi s 6:3 in 6:2 dejal Ljubljančan. Slovenki sta premagali gruzijski igralki Margalito Čaknašvili in Ano Tatišvili s 7:6 (0), 3:6 in 6:2. V naslednjem krogu se bosta pomerili z drugima nosilkama, Italijankama Saro Errani in Roberto Vinci.

Foto: STA/Stanko Gruden srebotnik klepač olimpijske igre

Novi polfinali

Še naprej so uspešni tudi slovenski tekmovalci v kajaku in kanuju na divjih vodah. V polfinale kanuja dvoseda sta se tako uvrstila Sašo Taljat in Luka Božič (šesti čas kvalifikacij), med kajakašicami pa Eva Terčelj (11. čas).

Blizu kolajne

Še vedno pa je v igri za kolajno, ki bi bila njegova tretja na olimpijskih igrah, Vasilij Žbogar. Ta je v razredu finn po štirih plovih šesti, le tri točke pa ga ločijo od drugega mesta. Slabše je v razredu laser tekmovanje odprl Karlo Hmeljak, ki je po prvem dnevu 28.

Brez osmine finala

Od tekmovanja pa se je moral v tretjem kolu namiznoteniškega turnirja posloviti Bojan Tokič. "Še dobro, da je delovni dan, da ni tega nihče gledal, saj ni bilo ničemur podobno. Oče je danes na Krnu, ne, danes je na Triglavu, včeraj je bil na Krnu, še dobro, da ni gledal tega,'' je bil po porazu razočaran Tokič. Z 0:4 je izgubil proti Singapurcu Gao Ningu. Proti 15. igralcu sveta je v tem letu sicer že zmagal.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.