Slovenski reprezentant bo ostal v Ljubljani

Foto: Cedevita Olimpija/Aleš Fevžer
Foto: Cedevita Olimpija/Aleš Fevžer
Edo Murić vsaj še eno sezono pri Cedeviti Olimpiji.
Oglej si celoten članek

Košarkarski klub Cedevita Olimpija je sporočil, da bo v zasedbi za sezono 2020/21 tudi slovenski reprezentant Edo Murić, ki je kot prvi igralec postal del članske zasedbe Cedevite Olimpije ob združitvi Olimpije in Cedevite.

Kot so sporočili iz kluba, je s Cedevito Olimpijo 29-letni Ljubljančan podpisal pogodbo, po kateri bo dres ljubljanske ekipe nosil vsaj do konca tekmovalne sezone 2021/22.

S klubom je v minuli sezoni osvojil naslov državnega in superpokalnega prvaka. Košarkarsko pot je Murić začel pri bežigrajskih Parkljih, pozneje igral še za škofjeloški TCG Mercator, Krko, s katero je med letoma 2010 in 2014 osvojil tudi štiri naslove državnega prvaka, leta 2014 pa je prestopil v beograjski Partizan. V tujini je igral še za turški Banvit in Anadolu Efes, poljsko Zielono Goro, decembra 2018 pa odšel v zagrebško Cedevito. Leta 2019 je Murić kot prvi košarkar postal del Cedevite Olimpije.

V zadnji sezoni je Murić igral na 24 tekmah lige Aba in v povprečju beležil 8,5 točke in 3,9 skoka, v evropskem pokalu pa je nastopil na 16 tekmah (9,4 točke, 4,1 skoka), medtem ko je v ligi Nova KBM odigral 12 tekem (7,8 točke, 4,3 skoka).

Foto: Cedevita Olimpija/Aleš Fevžer Edo Murić

"Vesel sem, da ostajam v Ljubljani. V Cedeviti Olimpiji se počutim zelo dobro, klub je vrhunsko organiziran, prav tako pa je vzdušje v garderobi vedno odlično. Vsi vemo, da želimo v prihajajoči sezoni napraviti korak naprej, in to bo glavna motivacija ob vrnitvi na delo v Stožice. Komaj čakam, da se s soigralci po poletju, ki ga bo zaznamovala reprezentančna akcija, znova vidimo. Upam in želim si, da bo dvorana v prihodnji sezoni lepo napolnjena in da bodo navijači skupaj z nami uživali v tekmah," je za spletno stran kluba dejal Murić.

"Edo Murić je eden od ključnih členov članske ekipe Cedevite Olimpije in veseli smo, da bo z nami v Ljubljani ostal tudi v prihodnje. Vsi vemo, koliko in kaj Edo pomeni v našem moštvu. S svojimi izkušnjami, borbenostjo in žarom ter željo po igri ter dokazovanju, je Edo v zadnjih treh sezonah, ki jih je preživel v dresu Zmajev, dokazal, za kakšnega košarkarja gre, potrdil pa je svoj status enega od najboljših slovenskih igralcev v tem trenutku. Pomembno je, da jedro ekipe, ki ga sestavljajo igralci s slovenskim potnim listom, ostane v Ljubljani, in verjamem, da bo Edo vnovič na vsaki tekmi in treningu dal vse od sebe, da dosežemo zastavljene cilje," pa je ob podaljšanju sodelovanja povedal športni direktor kluba Sani Bečirović.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.