Slovenski reprezentant pri Krki

Foto: Saša Despot Miha Lapornik
Po igranju v tujini bo zdaj znova zaigral v slovenskem prvenstvu.
Oglej si celoten članek

Košarkarski prvoligaš Krka je sporočil, da se je okrepil s slovenskim reprezentantom Miho Lapornikom. Osemindvajsetletni branilec je nazadnje igral na Madžarskem.

"Vesel sem, da sem se pridružil ekipi Krke, ki ji bom po najboljših močeh pomagal do dobrih rezultatov v slovenski in ligi Aba. Po prekinitvi pogodbe na Madžarskem sem iskal novo sredino. Zadovoljen sem, da sem jo našel v Novem mestu," je povedal Lapornik.

Lapornik je kariero začel v Laškem, kjer je igral med letoma 2010 in 2015. Potem se je za eno sezono preselil v dres ljubljanske Olimpije, od tam pa ga je športna pot vodila na tuje. Igral je v Španiji (Bilbao Basket), Romuniji (Cluj), Litvi (Pieno Žvaigždes), nazadnje pa na Nizozemskem (Heroes Den Bosch) in na Madžarskem (DEAC).

Leta 2018 je postal pokalni prvak Romunije z ekipo Cluja, lani pa je bil izbran tudi v prvo peterko nizozemske lige.

Lapornik je od leta 2016 tudi slovenski reprezentant. Do zdaj je zbral 16 nastopov v dresu članske izbrane vrste.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.