Slovenski reprezentant s 40 odstotkov nižjo plačo

Foto: Profimedia Andraž Šporar
Nižje plače tudi pri portugalskem velikanu.
Oglej si celoten članek

Slovenski nogometni reprezentant Andraž Šporar in njegovi soigralci pri Sportingu iz Lizbone bodo tri mesece prejemali za 40 odstotkov nižjo plačo. S tem klub želi zmanjšati finančne izgube, ki jih bo prineslo neigranje zaradi pandemije novega koronavirusa, poročajo tuje tiskovne agencije. Vodstvo kluba bo ta čas prejemalo polovično plačo.

To je prvi od treh največjih portugalskih klubov, ki je napovedal znižanje plač. Lokalni mediji so poročali, da Porto in Benfica razmišljata o podobnem rezu, a nobeden izmed njiju še ni potrdil dogovora z nogometaši.

V portugalski nogometni ligi so zadnjo tekmo odigrali pred mesecem dni. Po 24. krogih vodi Porto (60 točk), ki ima pred drugo Benfico točko prednosti. Tretja je Braga s 46 točkami, četrti pa Sporting z 42.

Če se bo vseh 18 klubov odločilo za znižanje plač, bo država mesečno prejela več kot pet milijonov evrov manj za prispevke za socialno varnost, piše poljska agencija pap.

Do danes se je na Portugalskem z novim koronavirusom sicer okužilo 16.000 ljudi, 470 jih je umrlo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.