Slovenski reprezentant v peterki EuroCupa

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Slovenski reprezentant Alen Omić je bil izbran v najboljšo peterko evropskega pokala.
Oglej si celoten članek

Imenovanje Alena Omića je obrazloženo: "Omićeva prevlada pod obročema je eden od glavnih razlogov, da se je Gran Canaria drugo leto zapored uvrstila v polfinale evropskega pokala. Omić je četrti najboljši skakalec v Eurocupu (7,6 skokov) in prvi strelec svojega moštva (14 točk na tekmo). Dvakrat je bil izbran za MVP kroga. V drugem delu se je izkazal na tekmi proti Hapoelu, na kateri je dosegel 18 točk in imel 17 skokov, na prvi tekmi četrtfinala proti poljskemu predstavniku pa je zbral 20 točk in 8 skokov."

Omić, ki je z Gran Canario v evropskem pokalu nesrečno izpadel v polfinalu, odlično nastopa tudi v španskem prvenstvu. Po statističnem indeksu je četrti igralec lige ACB, prav tako pa je četrti po številu skokov.

V EuroCup peterki mu družbo delajo Errick McCollum (Galatasaray), Mardy Collins (Strasbourg), Vlado Micov (Galatasaray) in Davide Pascolo (Trento).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.