Slovenski reprezentant zamenjal klub, a ostal 'evroligaš'

Foto: Profimedia Mike Tobey
Mike Tobey iz Barcelone k Crveni zvezdi.
Oglej si celoten članek

Ameriški košarkar s slovenskim potnim listom Mike Tobey bo kariero nadaljeval pri beograjski Crveni zvezdi. Njegov dosedanji klub Barcelona je danes potrdil, da Tobey ni več član blaugrane, obenem pa so ga Beograjčani že predstavili kot novo okrepitev.

Barca je sporočila, da se je pogodba Tobeyju iztekla. Zbral je 58 nastopov za katalonski klub, med drugim 31 v evroligi, Barcelono pa zapušča z enim osvojenim naslovom španskega prvaka.

Crvena zvezda pa je na spletni strani zapisala, da je sklenila enoletni dogovor z 213 centimetrov visokim košarkarjem iz New Yorka. V Evropi 28-letni Tobey igra od leta 2017, v Španiji je bil član Valencie, Tenerifa in Barcelone.

Tobey je tudi na seznamu slovenskega selektorja Aleksandra Sekulića za nastop na svetovnem prvenstvu, ki bo potekalo avgusta in septembra v Aziji. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.