Slovenski rokometaši dobili tekmece na EP 2020

Foto: Epa
Foto: Epa
Slovenska moška rokometna reprezentanca je na današnjem žrebu na Dunaju dobila tekmece na evropskem prvenstvu, ki bo med 9. in 26. januarjem prihodnje leto na Švedskem in Norveškem ter v Avstriji. Slovenija bo prvi del igrala v skupini F v Göteborgu, v njej so še Švedska, Švica in Poljska.
Oglej si celoten članek

Slovenija, ki je današnji žreb pričakala v drugem jakostnem bobnu, je imela na dunajskem plesu kroglic v Erste Campusu močno zastopstvo. Žreba so se udeležili predsednik Rokometne zveze Slovenije (RZS) Franjo Bobinac, generalni sekretar RZS Goran Cvijić ter direktor moške reprezentance Uroš Mohorič.

"Naša skupina je solidna, a dejstvo je, da nas v drugem delu tekmovanja čakajo izjemno zahtevni in kakovostni tekmeci. A Slovenija je vedno najbolje igrala proti najboljšim reprezentancam in upam, da bo tako tudi na bližnjem turnirju," je optimistično dejal prvi mož zveze Bobinac.

Foto: Žurnal24 V Gorenju, ki ga vodi Franjo Bobinac, se za napako opravičujejo, razliko so dela

Podobno je po žrebu razmišljal Mohorič, po njem je dejal: "Z našo skupino v prvem delu tekmovanja smo relativno zadovoljni. V drugem delu nas čaka veliko zahtevnejše delo, naša skupina se namreč križa s skupinama D in E, ki sta po mojem mnenju najmočnejši na evropskem prvenstvu, saj v njih nastopajo takšne velesile, kot so Francija, Danska in Norveška."

Ekipe bodo v prvem delu zaključnega turnirja, ki bo prvič v zgodovini na sporedu v treh državah in bo na njem nastopilo 24 izbranih vrst, razdeljene v šest skupin s po štirimi reprezentancami, ki bodo igrale na Dunaju ter v Gradcu, Trondheimu, Malmöju in Göteborgu. V drugi del se bosta uvrstili po dve najbolje uvrščeni zasedbi, ki bosta nastopali na Dunaju in v Malmöju, medtem ko bo finalni del na sporedu v Stockholmu.

Foto: Profimedia Marko Bezjak slovenska rokometna reprezentanca

Slovenija bo v začetku prihodnjega leta enajstič nastopila na zaključnem turnirju stare celine. Doslej najboljšo uvrstitev je dosegla na domačem EP 2004, ko je osvojila odličje srebrnega leska. Na Hrvaškem 2000 je osvojila peto, v Srbiji 2012 šesto, v Švici 2006 osmo, na Portugalskem 1994 in na Norveškem 2008 deseto, v Španiji 1996 in v Avstriji 2010 enajsto, na Švedskem 2002 12., na Poljskem 2016 pa 14. mesto.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.