Slovenski sodnik znova na delu že v torek, sodil bo veliki derbi

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Vinčič bo sodil vroči otoški obračun med Anglijo in Walesom.
Oglej si celoten članek

Slovenski sodnik Slavko Vinčič bo na svetovnem prvenstvu v Dohi sodil še drugo tekmo. Mednarodna nogometna zveza mu je zaupala deljenje pravice še na torkovem sosedskem obračunu Anglije in Walesa, so zapisali na spletni strani Nogometne zveze Slovenije.

Mariborčanu bosta na tekmi pomagala tudi Tomaž Klančnik in Andraž Kovačič, četrta sodnica bo Japonka Yoshimi Yamashita, v video sobi pa bosta glavna video sodnika Nemec Marco Fritz in njegov pomočnik Paolo Valeri iz Rima.

Foto: Profimedia Slavko Vinčić

Torkov dvoboj bo odigran na stadionu Ahmad Bin Ali, kjer domuje katarski prvak Al Rayyan v Dohi (40.000 sedežev), žoga pa bo krenila s sredine igrišča ob 20. uri po srednjeevropskem času.

Dvoboj bo odločal o potniku v osmino finala, čeprav je pred Walesom zelo težka naloga, saj nujno potrebuje zmago, po vsej verjetnosti celo z veliko razliko. V primeru neodločenega izida med ZDA in Iranom mu sicer zadostuje kakršnakoli zmaga, če pa se druga tekma ne konča z remijem, pa bi moral Anglijo premagati kar za štiri zadetke.

Anglija pa si je po drugi strani praktično že zagotovila uvrstitev v izločilne boje, saj napreduje v vsakem primeru, če ne izgubi z vsaj štirimi zadetki razlike.

Foto: Profimedia Slavko Vinčić

Vinčić je sicer na SP že sodil šokantno tekmo med Argentino in Savdsko Arabijo (1:2). Na svoji prvi tekmi na letošnjem svetovnem prvenstvu je Vinčić podelil šest rumenih kartonov, vse nogometašem Savdske Arabije, obenem pa je tudi s pomočjo sobe za VAR razveljavil kar tri argentinske zadetke.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.