Slovenski strokovnjak bo poizkušal preporoditi češko reprezentanco

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Vasja Bajc je postal novi glavni trener čeških skakalcev.
Oglej si celoten članek

Slovenski skakalni trener Vasja Bajc, ki je bil nekaj časa na čelu tudi slovenske reprezentance, je novi glavni trener čeških skakalcev. Devetinpetdesetletnik, ki je Čehe vodil v sezonah 2004 - 2006, je največje uspehe dosegel z Jakubom Jando, ki je pod njegovo taktirko osvojil svetovni pokal v sezoni 2005/06.

"Vesel sem, počaščen in ponosen, da sem spet dobil priložnost biti glavni trener čeških skakalcev po 15 letih. Moj cilj je, da pridemo do boljših rezultatov kot v zadnjih letih. Smučarski skoki imajo na Češkem veliko tradicijo in zavedam se, da pred menoj ni lahke naloge. Zame je to velik izziv," je dejal Bajc za spletno stran Mednarodne smučarske zveze (Fis).

S češko zvezo zdaj sodeluje tudi nekdanji najboljši skakalec na svetu Janda, ki ga veseli vrnitev izkušenega trenerja. "Po slabi sezoni smo se odločili, da najamemo tujega trenerja. Vasja Bajc dobro pozna okolje, v katerega prihaja, in z njim kot glavnim trenerjem lahko pridemo do velikih uspehov," je Janda pojasnil odločitev.

Slovenski orel Legendarni slovenski skakalni as naznanil konec kariere

Minula zima je bila veliko razočaranje za češke skakalce. V odsotnosti Romana Koudelke, ki je zaradi poškodbe izpustil skoraj celotno sezono, je bil Viktor Polašek z 69. mestom v svetovnem pokalu najboljši Čeh.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.