Slovenski trener se seli k enemu največjih evropskih klubov

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Znova sta združila moči.
Oglej si celoten članek

Nekdanji slovenski košarkarski selektor Rado Trifunović bo v novi sezoni opravljal vlogo pomočnika trenerja pri turškemu Fenerbahčeju, so sporočili iz Košarkarske zveze Slovenije. Sedeminštirdesetletni Trifunović je s turškim velikanom, ki ga bo v naslednji sezoni vodil srbski trener Igor Kokoškov, podpisal dveletno pogodbo.

"Izjemno vesel in počaščen sem, da se mi je ponudila priložnost delati v tako velikem klubu kot je Fenerbahče in hkrati zopet sodelovati s tako dobrim trenerjem, kot je Igor Kokoškov. Upam in želim si, da bo ta nova košarkarska izkušnja zelo pozitivna. Na tem mestu bi se rad iskreno zahvalil vodstvu Košarkarske zveze Slovenije za ponujene priložnosti in podporo ter vsem sodelavcem zveze za čudovitih osem let sodelovanja," je za KZS dejal 47-letni trener.

Trifunović se bo turški ekipi pridružil v začetku avgusta, ko bodo evropski klubski prvaki sezone 2016/17 začeli priprave na prihajajočo sezono. Trifunović bo tako združil moči s srbskim strokovnjakom Kokoškovom, ki je pred to sezono Fenerbahče prevzel po odhodu slovitega Željka Obradovića, ki je moštvo vodil sedem let.

Kokoškov in Trifunović sta sodelovala pri največjem uspehu slovenske košarke, ko je izbrana vrsta pod vodstvom srbskega strokovnjaka osvojila naslov evropskih prvakov leta 2017 v Istanbulu.

Trifunović je zatem prevzel vodenje slovenske reprezentance, a se v kvalifikacijah za SP, ki je potekalo na Kitajskem, ni izkazal. Predsednik KZS Matej Erjavec je 28. marca v pogovoru za časnik Dnevnik dejal, da Rado Trifunović ni več selektor slovenske reprezentance, a da bo ostal del izbrane vrste.

Zdaj se Trifunović po letu 2012 dokončno poslavlja od sodelovanja s KZS.

Foto: Saša Despot Rado Trifunović

"Rado Trifunović je Košarkarski zvezi Slovenije s svojo karizmo, znanjem, pozitivno energijo ter trdim delom v vseh teh letih dal ogromno. Velja za trenerja, ki se mu ni težko zapreti v dvorano in trenirati z igralci vseh rodov ter je hkrati željan novega znanja. Povabilo Igorja Kokoškova je vsekakor veliko priznanje zanj in za slovensko košarko. Prepričan sem, da bo priložnost dobro izkoristil. V svojem imenu in imenu Košarkarske zveze Slovenije se mu zahvaljujem za ves doprinos k delu reprezentance in zveze ter mu želim vso srečo in veliko uspeha v novem izzivu na klopi Fenerbahčeja. Vrata Košarkarske zveze Slovenije mu ostajajo vedno odprta,'' je izjavil generalni sekretar KZS Radoslav Nesterović.

V svoji trenerski karieri je bil Trifunović trener mlajših kategorij, pomočnik in glavni strateg članov domžalskega Heliosa, sedel pa je tudi na klopi Zlatoroga. Za seboj ima bogato igralsko kariero, v kateri je nosil drese Heliosa, Polzele, portugalske Leirie, Kopra mladih, Šentjurja in Litije. Za slovensko člansko reprezentanco je nastopil na 11 uradnih tekmah, na katerih je dosegel 13 točk (skupno s pripravljalnimi tekmami 74). Bil član ekipe, ki je nastopila na EuroBasketu leta 1997.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.