Slovenski upi s košem v zadnjih sekundah v polfinalu EP

Foto: FIBA
Foto: FIBA
Mladi slovenski košarkarji so za točko premagali Francijo.
Oglej si celoten članek

Slovenska košarkarska reprezentanco do 18 let bo zaigrala v polfinalu evropskega prvenstva, ki poteka v Izmirju v Turčiji. V četrtfinalu je namreč z 58:57 presenetljivo premagala Francijo, odločilno trojko je dobrih šest sekund pred iztekom tekme po podaji Nala Belka zadel Gašper Škorjanc.

Francozi so vzeli minuto odmora, a je nato met za zmago najprej zgrešil Rayan Rupert, po ofenzivnem skoku pa še Kymany Houinsou.

Škorjanc je k zmagi sicer prispeval 14 točk, 11 Jan Zemljič, osem pa Arne Osojnik. 

Po prvem polčasu so Francozi sicer vodili s kar 31:16, a so mladi Sloovenci nato blesteli v tretji četrtini, ki so jo dobili s kar 23:10 in se pred zadnjimi desetimi minutami približali le na dve točki zaostanka.

Z zmago si je Slovenija priigrala tudi nastop na SP do 19 let, ki bo na sporedu prihodnje leto.

Preostali četrtfinalni pari so Srbija - Izrael, Španija - Italija in Turčija - Litva.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 16:32 4. Avgust 2022.

    Čestitke mladim slovenskim fantom za odlično predstavo.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.