Slovenski vratar oznanil konec kariere

Foto: Saša Despot Aleksander Šeliga
Pri 38 letih je nogometne čevlje obesil na klin.
Oglej si celoten članek

Nekdanji član Olimpije in slovenske nogometne reprezentance Aleksander Šeliga je danes oznanil, da pri 38 letih končuje svojo bogato vratarsko pot. "Šele", kot so priljubljenega vratarja klicali soigralci, je za ljubljansko Olimpijo odigral 109 tekem.

Šeliga je za Olimpijo je debitiral septembra 2011 proti Muri, slabih pet let pozneje pa je s soigralci visoko dvignil težko pričakovano lovoriko za najboljše moštvo v državi. Bil je tudi član Olimpije v prvem delu lanske sezone, ko so zmaji tlakovali pot k dvojni kroni po dolgih 25 letih.

"Mogoče bi bil celo pravi čas končati, ko mi je potekla pogodba z Olimpijo. Ker imam tako zelo rad nogomet in to službo, sem poskusil nadaljevati. Zdaj je definitivno pravi čas za konec kariere," je za spletno stran Olimpije, kjer je preživel kar sedem let kariere, dejal Šeliga.

Celjan je branil skoraj do 39. leta. V karieri je igral še za Celje, Slavio Praga, Sparto Rotterdam, nazadnje pa je branil v dresu ptujske Drave.

Foto: Saša Despot Olimpija, Chelsea, Šeliga

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.