Slovenski zvezdnik, ki je bil ujet v Kijevu, prekinil molk ter razkril vse

Foto: Profimedia
Benjamin Verbič je skupaj z družino iz Ukrajine uspel zbežati na Poljsko.
Oglej si celoten članek

Eden najboljših slovenskih nogometašev Benjamin Verbič je januarja 2018 doživel svoj sanjski prestop, saj se je v odmevnem prestopu iz danskega Copenhagna preselil k ukrajinskemu in evropskemu velikanu Dinamu iz Kijeva.

Prve sezone v Ukrajini so bile za nekdanjega nogometaša Celja izjemne, saj je bil večkrat celo imenovan za nogometaša meseca ukrajinske lige, obenem pa je bil stalni član prve postave.

A v zadnjih letih je imel vse pogostejše poškodbe, tudi forma iz prvih sezon je nekako izginila, toda zagotovo si ni niti v najhujših sanjah mogel misliti, kaj ga še čaka v ukrajinski prestolnici... Nekaj, kar nima nobene veze z nogometom.

Foto: Instagram/benjaminverbic7 Ukrajina

S svojo mlado družino, ki si jo je medtem ustvaril, je bil ujet v napadeni Ukrajini, kjer se je prav njegov Kijev znašel pod hudim pritiskom okupacijske vojske.

Pred dnevi so ga tako kolegi iz Ekipe24 poizkušali priklicati na telefon, a se je oglasil zgolj na hitro, da nima časa govoriti. Zdaj je tudi jasno, zakaj. Verbič se je namreč še kot zadnji slovenski nogometaš v Ukrajini umikal na varno.

Pri Verbiču je bil celoten pobeg še toliko bolj zapleten, saj mu ni bilo treba poskrbeti zgolj zase, temveč tudi za ženo Alino in sina Maja, ki šteje vsega pol leta.

A kot kaže se je družini Verbič vendarle uspelo rešiti iz napadene Ukrajine, saj se je slovenski nogometaš končno oglasil preko Instagrama ter vsem dal vedeti, da je na varnem, na Poljskem. Obenem pa se je tudi zahvalil poljskemu soigralcu Tomaszu Kedziori, ki naj bi ob poljskem premierju Mateuszu Morawieckemu igral ključno vlogo pri njegovem reševanju.

“24. februarja okoli 5. ure zjutraj smo se vsi zbudili ob eksplozijah in zvoku siren, ko je v Ukrajini izbruhnila vojna. V tem težkem času za vse nas, ko so bili kršeni glavni koncepti demokracije, ko so se v mirnem življenju Ukrajine zgodili tako grozljivi dogodki in zdaj ves svet spremlja, kaj se dogaja, ko nebo nad glavo ni več mirno, nad njim preletavajo vojaški lovci, prihaja do eksplozij, streljanja, bombardiranja mest, ko ljudje živijo v strahu in spijo v bunkerjih, se začneš zavedati, kaj je resnično pomembno, komu je mar za tvoje življenje,” je zapisal Verbič na Instagramu.

“Rad bi se zahvalil vsem, ki so klicali in skrbeli zame in za mojo družino, še posebej pa se zahvaljujem svojemu soigralcu in prijatelju Tomaszu Kędziori, predsedniku poljske vlade Mateuszu Morawieckemu in poljski nogometni zvezi, ki je pomagala meni in moji družini. Moj sin je končno na varnem. Srce me boli za vse, ki so zdaj v Ukrajini, za moje prijatelje, za moje soigralce, za vse, ki so šli na fronto in se vsak dan soočajo s smrtjo, se borijo proti sovražniku in branijo svojo zemljo! Upamo na najboljše in naj mir nastopi čim prej,” je še dodal član kijevskega Dinama.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 09:11 15. Marec 2022.

    Kdo ga je zajel, rusi, svojo igračo pa podaril vrtcu v Kijevu, … se sprašuje Cirman v necenzurirano si, slaba …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.