Slovenskim kajakašem evropski bron

Foto: Žurnal24 Na zahtevni progi so bili Slovenci najhitrejši, a so naredili dva dotika. (Foto:
Slovenski kajakaši v postavi Peter Kauzer, Jure Meglič in Dejan Kralj so na EP v slalomu v ekipni tekmi osvojili bronasto kolajno. Kauzer bo imel v nedeljo priložnost še za kolajno med posamezniki.
Oglej si celoten članek

Pred bronastimi Slovenci so prvenstvo končali le zlati Poljaki in srebrni Nemci. Manj uspeha so imele druge slovenske ekipe. Proga je bila zelo zahtevna. Če ne bi Dejan Kralj naredil dva dotika, bi bili zlati. Kanuisti Benjamin Savšek, Simon Hočevar in Anže Berčič so si v polfinalu privoščili kar osem kazenskih sekund in tako na šestem mestu za dobre pol sekunde ostali brez finalnega nastopa. Enako uvrstitev so dosegle tudi kajakašice Urša Kragelj, Nina Mozetič in Eva Terčelj, ki so na progi naredile šest dotikov in za več kot štiri sekunde zaostale za petim mestom, ki je še vodilo v finale. Na šestem mestu so ekipno tekmo sklenili tudi dvojci. Sašo Taljat in Luka Božič, Luka Slapšak in Urban Jarc ter Anže in Jure Janežič so na progi v Čunovem sicer napravili le en dotik, a vseeno za več kot dve sekundi in pol zaostali za petim mestom.

Foto: Žurnal24 bronasta kolajna kajaka%C5%A1i EP 2010

"Fantje so hitri, se vidi, da zaupajo eden drugemu v ekipni vožnji. Vozijo zelo blizu eden drugemu, bili so tudi najhitrejši, kar kaže, da so dobro pripravljeni. Imeli pa so dva dotika, kar pa je na tehnično zelo zahtevni progi vseeno zadostovalo za kolajno. Tudi druge ekipe so namreč delale napake. Težko je bilo odveslati brez dotika in biti hiter. Je pa ta naša kolajna vsekakor dobra napoved za svetovno prvenstvo v Tacnu," je po tekmi povedal direktor slovenskih kajakaških reprezentant Andrej Jelenc.

Evropsko prvenstvo v Bratislavi se bo v nedeljo popoldne končalo s polfinali in finali med posamezniki. Slovenija bo imela osem predstavnikov. Največ možnosti za kolajno pa ima svetovni prvak Kauzer. "Ne vem, kdaj sem nazadnje veslal tako zanesljivo, ker imam res precej rezerve v času. Prišel sem v polfinale, v polfinalu in nato v finalu pa bo treba pokazati več," je po petkovih kvalifikacijah, na katerih je bil četrti najhitrejši, dejal Kauzer.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.