Slovitega italijanskega kolesarja zbil tovornjak, ni preživel

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Italijanski kolesar Davide Rebellin umrl v prometni nesreči.
Oglej si celoten članek

Znani italijanski kolesar Davide Rebellin je danes umrl v prometni nesreči, je zapisala italijanska tiskovna agencija Ansa.

Enainpetdesetletnega Rebellina je med kolesarjenjem v bližini cestnega odseka Montebello Vicentino pri Vicenzi zbil tovornjak. Ansa je zapisala, da voznik tovornjaka pri tem ni opazil nesreče in je nadaljeval pot.

Rebellin je v svoji dolgoletni karieri kar trikrat zmagal na Valonski puščici v letih 2004, 2007 in 2009, na najbolj znanih klasičnih enodnevnih dirkah pa je smetano pobral tudi na dirkah v San Sebastianu 1997, Liege-Bastogne-Liege in Amstel Gold Race v letu 2004.

V letu 2004 mu je uspel velik met, ko je slavil kar na treh velikih kolesarskih enodnevnih dirkah, po eno etapno zmago pa je dosegel tudi na večdnevnih dirkah v Italiji 1996, od Tirenskega do Jadranskega morja 2001 in Pariz-Nica 2008.

Letos je Rebellin nastopil tudi na veliki nagradi Kranja in osvojil 18. mesto.

Njegovo kariero so zaznamovali tudi dopinški škandali. Na olimpijskih igrah v Pekingu 2008 je na cestni dirki osvojil odličje srebrnega leska, a so mu nato kolajno odvzeli zaradi jemanja prepovedanih poživil in mu v naslednjih dveh letih prepovedali nastope na kolesarskih dirkah.

Poklicno kariero je sklenil pred dobrim mesecem dni.

Foto: Profimedia Davide Rebellin

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 00:08 1. December 2022.

    R.I.P.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.