Sloviti časnik razburil z naslovnico

Foto: Profimedia Romelu Lukaku
Spodrsljaj ali namerno izzivanje?
Oglej si celoten članek

Corriere dello Sport je zelo priljubljen športni medij v Italiji. Če ima Gazzetta dello Sport največ privržencev na severu Italije, na jugu to velja za Corriere dello Sport. Ta je tokrat v napovedi za petkov dvoboj kroga v Serie A na naslovnico postavil dva temnopolta nogometaša, Romeluja Lukakuja iz Interja ter Chrisa Smallinga iz Rome, pri tem pa v naslov zapisal 'Črni petek'.

Naslovnica je razburila nogometne privržence, predvsem tiste v Angliji, ki so prepričani, da gre pri vsem skupaj za nov prikaz rasizma na Apeninskem polotoku. Pri časniku se zaenkrat še niso odzvali na očitke. 

Škandal Direktor Serie A: "Izklopite mikrofone, da skrijemo rasizem."

Italijanska nogometna zveza se sicer že dalj časa spopada z očitki, da ne naredi dovolj, da bi ustavila rasistična sporočila na tekmah pod svojim okriljem. Prav Lukaku je bil septembra izpostavljen oponašanju opičjih krikov na tekmi Interja proti Cagliariju, Mario Balotelli pa je na tekmi v Veroni zaradi žaljenja navijačev brcnil žogo na tribuno in želel zapustiti tekmo. V nasprotno so ga prepričali soigralci iz Brescie in domače zasedbe.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.