Sloviti strateg tarča oboroženega ropa

Foto: Epa pellegrini zidane
Čilskemu nogometnemu strategu so grozili z orožje.
Oglej si celoten članek

Priznani nogometni trener Manuel Pellegrini, ki je med drugim vodil Real Madrid in Manchester City, je bil v prestolnici rodnega Čila tarča oborožene tolpe.

64-letnika, njegovo soprogo Carolo Pucci in nekaj prijateljev so nepridipravi prestregli na poti v eno izmed restavracij v predmestju Santiaga. Roparji so Pellegrinijevo družbo napadli le nekaj sekund po tem, ko je ta parkirala na bližnjem parkirišču. 

Nogometni strateg in prijatelji so jih po navedbah lokalnih medijev poskušali pomiriti, vendar so napadalci vanje uperili strelno orožje in zahtevali dragocenosti.

Pellegrinijeva žena je ostala brez torbice, nato je prišlo do strelskega obračuna s policijo. Roparji so med begom s prizorišča zločina streljali na može v modrem in odvrgli cestno oviro, zaradi katere je prišlo do poškodbe policijskega avtomobila.

V lovu za oboroženimi roparji, ki so pobegnili v ukradenem avtomobilu znamke Porsche, je sodeloval tudi helikopter. Vozilo so kasneje našli zapuščeno.

Pellegrini in njegova žena med poskusom ropa nista utrpela poškodb. Nogometni strateg se je policiji zahvalil z objavo na Twitterju. "Hvala policistom za hitro in pogumno posredovanje. Hvala tudi domačinom za pomoč," je zapisal 64-letnik in se zavzel, da je potrebno policistom nameniti čim več sredstev za učinkovit pregon kriminala.

Pellegrini je prejšnji mesec podpisal triletno pogodbo z West Hamom. Predstavnik angleškega prvoligaša je za britanske medije povedal: "Predsednik David Sullivan je v stiku z Manuelom Pellegrinijem, kateremu nudimo vso podporo. Veseli nas, da sta tako Manuel kot njegova žena nepoškodovana."

Foto: EPA manuel pellegrini

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.