Slovo dvakratnega olimpijskega prvaka

Foto: Epa andreas kofler
Velikan avstrijskih smučarskih skokov je oznanil konec profesionalne kariere.
Oglej si celoten članek

Avstrijski smučarski skakalec Andreas Kofler je na novinarski konferenci sporočil, da končuje športno pot; poslej se bo posvetil družini ter naredil načrt za prihodnost, je pa že zaposlen v policiji.

Štiriintridesetletnik je leta 2006 in 2010 osvojil zlati ekipni olimpijski medalji, pred 13 leti tudi posamično olimpijsko srebro.

Poleg treh ekipnih zlatih s svetovnih prvenstev je leta 2011 osvojil še posamični svetovni naslov. Dvakrat je bil tudi ekipni svetovni prvak v poletih, v sezoni 2009/10 pa je slavil tudi na novoletni turneji. Skupaj je dosegel 12 posamičnih zmag v svetovnem pokalu.

Avstrijski notranji minister Herbert Kickl mu je ob slovesu izročil policijsko uniformo in mu zaželel, da bi se "od super orla prelevil v super policista", poroča avstrijska agencija APA.

Foto: Epa andreas kofler

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.