Slovo dvakratnega svetovnega prvaka pri zgolj 28 letih

Foto: Epa
Foto: Epa
Svojo športno pot je zaključil dvakratni svetovni prvak, Avstralec James Magnussen.
Oglej si celoten članek

Dvakratni svetovni prvak v plavanju Avstralec James Magnussen je danes najavil, da končuje športno pot, v kateri je osvojil kar 15 kolajn na velikih tekmovanjih. Razlog je poškodba rame, ki ga je pestila vse od leta 2015.

Foto: Epa James Magnussen

"Pri 28 letih vem, da bi lahko nastopil še na enih olimpijskih igrah, vzel sem si čas in se po dolgotrajnem premisleku odločil, da končam kariero," je dejal Magnussen in dodal, da se je poškodba sicer spet zacelila, a da sam ne verjame več, da bi po vseh težavah lahko dosegal visoke cilje, ki bi si jih postavil sam.

Olimpijska prvakinja Konec pri rosnih 22 letih

Magnussen je na svetovnih prvenstvih leta 2011 in 2013 osvojil naslov svetovnega prvaka na 100 m hrbtno, leta 2015 pa zaradi poškodbe ni branil naslova. Na olimpijskih igrah 2012 v Londonu je osvojil srebro na 100 m hrbtno in štiri leta kasneje v Riu bron s štafeto. Štiri kolajne pa je osvojil tudi na igrah Commonwealtha leta 2014 v Glasgowu.

Intervju "Pri umivanju las sem porabila deset brisač"

Vroči selfieji Pricurljale gole fotografije znamenite britanske plavalke (18+)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.