Slovo edinstvenega zvezdnika: "Žoga se je ustavila ..."

Foto: Epa
Foto: Epa
Zaradi poškodbe je sklenil izjemno bogato kariero, v kateri je izbiral svojo pot.
Oglej si celoten članek

Francoski nogometni zvezdnik Franck Ribéry je na družbenih omrežjih danes potrdil, da je zaradi ponavljajočih se težav s kolenom končal bogato športno kariero. Devetintridesetletnik, ki je največji pečat pustil v vrstah Bayerna iz Münchna, je kot član Salernitane zadnjo tekmo odigral sredi avgusta proti AS Romi.

Ribéry se je 14. avgusta v drugem polčasu tekme prvega kola italijanskega prvenstva proti Romi poškodoval oziroma obnovil poškodbo kolena. Zdravniške napovedi niso bile obetavne, o koncu igralske kariere pa se je v začetku oktobra razpisal tudi časnik L'Equipe.

"Žoga se je ustavila, čustva v meni pa ne. Hvala vsem za veliko pustolovščino," je na družbenih omrežjih v več jezikih na kratko zapisal Ribéry.

Pri Salernitani so se po pisanju francoske tiskovne agencije AFP odločili, da Ribéryja zadržijo v klubu, njegove vloge pa za zdaj še niso razkrili. Omenja se tudi trenerska funkcija.

Ribéry je bil s Francijo, za katero je odigral 81 tekem in dosegel 16 golov, svetovni podprvak leta 2006, nastopil pa je še na SP 2010 v Južni Afriki ter na dveh EP v letih 2008 in 2012. V klubski karieri je poleg Bayerna in Salernitane, kamor je prestopil septembra lani, zastopal še barve Marseilla, Fiorentine, Metza, Galatasaraya, Bresta in Boulogne-sur-Mera.

Za bavarskega velikana je v vseh tekmovanjih zabeležil 425 nastopov. Dosegel je 124 golov in prispeval 182 asistenc. Skupno se je v profesionalni karieri na 632 tekmah med strelce vpisal 151-, med podajalce pa 224-krat.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.