Slovo legendarnega atleta, dvakratnega olimpijskega prvaka

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Umrl je dvakratni olimpijski prvak v skoku s palico.
Oglej si celoten članek

V 98. letu starosti je umrl nekdanji ameriški atlet, duhovnik in politik Bob Richards, ki se je v zgodovino kraljice športa zapisal kot prvi skakalec s palico, ki je zmagal na dveh zaporednih olimpijskih igrah. "Bob Richards je umrl v spanju in obkrožen z ljubljenimi osebami," je na družbenem omrežju zapisal njegov sin Brandon.

Prvo odličje najbolj žlahtnega leska je Richards osvojil v Helsinkih 1952, drugo pa štiri leta kasneje v Melbournu. Njegov dosežek je kasneje ponovila le še slovita ruska atletinja Jelena Isinbajeva na olimpijskih igrah v Atenah 2004 in Pekingu 2008. Richards je sicen na svojem premiernem olimpijskem nastopu v Londonu 1948 osvojil še bronasto kolajno.

Richards je bil leta 1946 posvečen v duhovnika, zato so ga tudi klicali "leteči pastor". Po koncu športne kariere je zaplul tudi v politične vode in bil kandidat skrajno desne nacionalistične stranke na ameriških predsedniških volitvah leta 1984.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.