Slovo legende Les Bleusov in Arsenala

Foto: EPA patrick vieira kariera Foto: EPA patrick vieira arsenal 2000 Foto: EPA patrick vieira kariera Foto: EPA patrick vieira kariera Foto: EPA patrick vieira kariera Foto: EPA patrick vieira kariera Foto: EPA patrick vieira kariera Foto: EPA patrick vieira kariera Foto: EPA patrick vieira kariera Foto: EPA patrick vieira kariera Foto: EPA patrick vieira kariera Foto: EPA patrick vieira kariera Foto: EPA patrick vieira kariera Foto: EPA patrick vieira kariera
Patrick Vieira, leta 1998 zlat s Francijo na domačem SP, dve leti kasneje pa še zlat na EP in vrsto let zvezda londonskega Arsenala, nazadnje pa član Manchester Cityja, je končal kariero. Ostaja pa v Cityju, kjer bo delal z mladimi in bil ambasador kluba.
Oglej si celoten članek

"Ja, to je konec moje kariere," je potrdil na uradni spletni strani Manchester Cityja, kjer ostaja, a v vlogi ambasadorja, delal pa bo tudi s klubskim podmladkom. "Nova vloga je zame fantastičen izziv. Marsikaj se moram naučiti o poslu, a tukaj je veliko izkušenih ljudi, in prepričan sem, da lahko pomagam pri klubskem napredku do uspehov." Francoz je v City prišel pred 18 meseci, ko je postal prva okrepitev trenerja Roberta Mancinija. S Cityjem, ki velja za najbogatejši nogometni klub na svetu, je edino lovoriko osvojil maja – pokal FA. Za klub je bil to prvi pokal po 35 letih, obenem pa so se prvič kvalificirali za Ligo prvakov. V minuli sezoni Vieira sicer ni dobival veliko priložnosti in tako so se po koncu odpovedali njegovim igralskih uslugam.


"Njegov doprinos v tem kratkem času pri nas je bil izjemen. Spominjali se ga bomo kot enega najboljših igralcev v Premier League,"
je dejal eden od vodilnih mož Manchester Cityja, Brian Marwood. "Čeprav smo malo žalostni, da končuje igralsko kariero, pa smo veseli, da je ostal pri nas." A danes 35-letni Vieira se bo svoje kariere gotovo raje spominjal po uspehih, ki jih je dosegel pred selitvijo v Manchester: s francosko reprezentanco je bil zlat tako na svetovnem kot na evropskem prvenstvu, poseben pečat pa je pustil tudi v devetih letih igranja za londonski Arsenal (poglejte v videu). Več o njegovi karieri pa v sliki in besedi v dodani galeriji.

"Bil je velik uspeh za Arsenal. Tukaj je legenda in bo za vedno ostal," je ob slovesu rojaka dejal trener Wenger, pa čeprav mineva že pet let, odkar je zapustil Highbury (stari Arsenalov stadion). "Imel je vse. Ko sem ga videl prvič še kot najstnika, sem vedel, da je nekaj posebnega. Visok, hitre noge, imel je vse. Nikoli ni bežal pred odgovornostjo."


 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.