Slovo Ljubičića in Robreda

Foto: Žurnal24 Hrvat Ivan Ljubičić ni našel orožja za Juana Ignacia Chelo.
Teniško odprto prvenstvo ZDA v New Yorku se je z zadnjimi dvoboji 3. kola prevesilo v drugi teden tekmovanja.
Oglej si celoten članek

V moški konkurenci sta se od višje postavljenih tekmovalcev od nadaljnjega tekmovanja morala posloviti osmi in dvanajsti nosilec, Španec Tommy Robredo in Hrvat Ivan Ljubičić. Slednjega je po maratonskem dvoboju v petih nizih ugnal 20. nosilec Argentinec Juan Ignacio Chela, medtem ko je Robredo moral priznati premoč manj znanemu Latvijcu Ernestsu Gulbisu. Pred dnevi, 30. avgusta, je Latvijec dopolnil šele 19 let, mladost pa očitno ni bila ovira proti izkušenemu Špancu. Čeprav je Robredo znan kot tenisač, ki ljubi peščene podlage, pa zagotovo nihče ni dvomil v njegovo napredovanje med 16 najboljših, še manj pa, da bo v celotnem dvoboju zbral le šest iger.

Če nedelja ni bila naklonjena Robredu, je bila zato veliko bolj prizanesljiva do drugih treh Špancev, Davida Ferrerja, Carlosa Moye in Rafaela Nadala. To predvsem velja za prva dva, ki sta svoje največje uspehe dosegala na pesku. Oba sta za napredovanje potrebovala kar pet nizov, medtem ko je drugi nosilec Nadal, kljub poškodbi kolena, brez pretiranih težav opravil s Francozom Jo-Wilfriedom Tsongo. V osmino finala se je uvrstil še tretji nosilec Srb Novak Djoković, ki je po maratonskem boju v drugem krogu tokrat slavil v treh nizih. S 6:1, 6:3 in 6:4 je ugnal Argentinca Juana Martina del Potra

Domačine sta pri dekletih razveselila uspešna nastopa sester Williams. Mlajša Serena, osma nosilka med posameznicami, je s 6:3 in 6:4 opravila z deseto nosilko Francozinjo Marion Bartoli. Nič več težav ni imela niti Venus, čeprav je na nasprotni strani stala mlada vzhajajoča zvezda iz Srbije Ana Ivanović. S 6:4 in 6:2 se je dvoboj med dvanajsto in peto nosilko končal v korist slabše postavljene tekmovalke. Na poti do želenega finala sestri Williams že v četrtfinalu čakata bržkone precej težji preizkušnji, saj se bo Serena pomerila s prvo nosilko Belgijko Justine Henin, medtem ko se bo Venus spoprijela s še eno Srbkinjo, tretjo nosilko Jeleno Janković.

Justine Henin - prva favoritinja turnirja. © AFP

Heninova, po ocenah strokovnjakov nesporna favoritinja za novo, že sedmo slavje na turnirjih za veliki slam, je v tretjem krogu ekspresno opravila s Dinaro Safino , ki je iztržila vsega dve igri. Belgijska šampionka je bila letos proti Sereni, ki se v primerjavi s Heninovo lahko pohvali z dvema naslovoma več na turnirjih za veliki slam, dvakrat že uspešnejša, in sicer v četrtfinalih Roland Garrosa in Wimbledona. "Natančno se zavedam, kaj me čaka v naslednjem dvoboju. Navsezadnje sem v tenisu prav zato, da lahko igram takšne dvoboje. Se že veselim novega obračuna s Sereno in upam, da bova prikazali vrhunsko igro," je dejala Belgijka, ki ji letos niti na enem turnirju ni spodletelo pred polfinalom, od desetih turnirjev, na katerih je nastopila, pa je slavila kar šestkrat.

Statistika pred četrtfinalnimi dvoboji ni zaveznica niti starejše sestre Williams, kajti Jelena Janković, v osmini finala ni blestela, a je vseeno s 6:4, 4:6 in 6:1 izločila Avstralko Sybille Bammer , v dosedanjih dvobojih vodi s 3:2. Letos jo je premagala v tretjem krogu odprtega prvenstva Francije in v polfinalu Charltona, kjer se je veselila tudi končne zmage.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.