Slovo Michaela Schumacherja?

Foto: EPA
Foto: EPA
Ugibanja o tem, kje bo kariero nadaljeval Lewis Hamilton, so naposled končana. Britanec se seli k Mercedesu, od nemške ekipe pa se poslavlja Michael Schumacher. Sedemkratni svetovni prvak naj bi tako po koncu letošnje sezone še drugič končal svojo profesionalno kariero.
Oglej si celoten članek

Lewis Hamilton je pred kratkim zatrjeval, da ne gre verjeti vsem medijskih natolcevanjem, ki jih je sam označil kar za popolno izmišljotino. Sedaj se je izkazalo, da predstavniki sedme sile vendarle niso streljali v prazno, saj sta tako Mercedes kot Hamilton potrdila, da bo nekdanji svetovni prvak v moštvu zamenjal Michaela Schumacherja. Britanec je podpisal triletno pogodbo, v Mercedesu pa bo dirkal ob Nicu Rosbergu. Iz nemškega dirkaškega giganta še niso sporočili, kakšne načrte ima Schumacher. ''Čas je, da se spopadem z novim izzivom in zelo sem vesel, da novo poglavje v formuli 1 začenjam pri Mercedeseu,'' je povedal Hamilton, ki se je od trinajstega leta kalil v ekipi McLarna, kjer je osvojil svoj edini naslov svetovnega prvaka. ''Mercedes ima v motošportu izjemno zgodovino, prav tako pa si deliva željo po zmagah. Skupaj se lahko spoprimemo z novimi izzivi. Verjamem, da lahko srebrni puščici pomagam do naslova svetovnega prvaka,'' je povedal 27-letnik.

Foto: Žurnal24 Ross Brawn Mercedes boks Njegovega prihoda se je razveselil tudi šef ekipe Ross Brawn, najbolj znan po sodelovanju s Schumacherjem, s katerim sta Ferrariju zagotovila pet zaporednih naslovov svetovnega prvaka (2000–2004), še prej pa sta sodelovala pri Benettonu. ''Z velikim veseljem pozdravljam Lewisa v naši ekipi. Prihod dirkača njegovega kalibra je dokaz o položaju Mercedesa v formuli 1 in ponosen sem, da Lewis deli našo vizijo o uspehu srebrne puščice,'' je povedal Brawn. Takoj po objavi novice se je preko Twitter profila oglasil tudi Nico Rosberg: ''Zelo lepo, da bo Lewis moj novi moštveni kolega. To bo še en velik izziv,'' je zapisal Nemec.

Schumacherja že vabijo v Sauber

Foto: Reuters Vettel Schumacher Saga o podpisu pogodbe Lewisa Hamiltona se je vlekla celo poletje, nekateri viri pa so zatrjevali, da je dogovor z Mercedesom sklenil že v začetku septembra. Čeprav naj bi bil Britanec naklonjen podaljšanju pogodbe z ekipo, kjer je dirkal vse od začetka kariere, pa je zgodba vendarle dobila drugačen epilog. V moštvu McLarna ga bo zamenjal Segio Perez, ki zapušča Sauber. Šef ekipe Peter Sauber je že izrazil željo, da bi v ekipo pripeljal Schumacherja, ki pa še ni potrdil svojih načrtov za prihodnost.

Schumi zaželel srečo svoji nekdanji ekipi

''Z ekipo sem preživel tri lepe sezone, ki se na žalost niso iztekle po načrtih. Lewisu in ekipi želim veliko sreče, da dosežejo uspehe, za katere smo skupaj trdo delali. Ekipi se zahvaljujem za zaupanje, vsem fantom pa za prezpogojno predanost,'' je v izjavi zapisal sedemkratni svetovni prvak, ki se je prvič upokojil že ob koncu sezone 2006, ko ga je pri Ferrariju zamenjal Kimi Raikkonen. ''V imenu Mercedesa bi se rad zahvalil Michaelu Schumacherju za pomemben prispevek k rasti naši ekipe v zadnjih treh sezonah. Njegova energija in predanost nista nikoli pojenjali, tudi ko rezultati niso bili v skladu z našimi pričakovanji in odločeni smo, da sezono 2012 zaključimo visoko. Kot vedno mi je bilo v veselje delati z Michaelom,'' je dodal Ross Brawn.

Vrnitev najtrofejnejšega dirkača v zgodovini formule 1 se ni iztekla po pričakovanjih, saj je Schumi v treh sezonah samo enkrat stopil na zmagovalni oder, v letošnji sezoni pa je odstopil na sedmih od štirinajstih dirk. V veliki želji, da bi nadoknadil tisto, česar dirkalnik ni zmogel, si je Nemec večkrat privoščil napake, ki so nekoliko načele njegov zacementirani legendarni status. Kljub temu Schumacherju po mnenju mnogih dirkaških navdušencev še vedno pripada naziv najboljšega dirkača vseh časov, kar nenazadnje potrjuje tudi njegova statistika.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.