Slovo? Ne, Loeb še dve leti za Citroën.

Foto: Citroën
Foto: Citroën
Sedemkratni svetovni prvak v reliju Sebastien Loeb se ne bo upokojil niti ne bo prestopil k Volkswagnu. Francoz je zvestobo Citroënu podaljšal še za naslednji dve sezoni.
Oglej si celoten članek

Lani je dal 37-letni Francoz Sebastien Loeb vedeti, da bo sezona 2011 bržkone njegova zadnja. Ko je letos izgubil mesto številke ena v Citroënovem tovarniškem moštvu, se je njegovo slovo ali pa vsaj odhod iz moštva zdelo še verjetnejše. Še pred nekaj dnevi se ga je povezovalo s Volkswagnom, ki prihaja v svetovno prvenstvo v reliju. Na koncu pa ... ostaja dirkač Citroëna. Sedemkratni prvak (dobro mu kaže, da letos osvoji še osmi naslov) je podpisal novo dveletno pogodbo. Tako bo imel drugi Citroënov tovarniški dirkač Sebastien Ogier še dve priložnosti, da premaga najuspešnejšega dirkača v reliju vseh časov.


"S prihodom novih proizvajalcev v prvenstvo bo konkurenca v naslednjih letih postala še težja. Z novimi pravili bo sezono 2012 konkurenca začela povsem izenačena. Da bi se lahko boril z njimi, svoje zaupanje izkazujem Citroënu, ekipi, ki jo poznam, in dirkalniku DS3 WRC, ki sem ga pomagal narediti za šampionskega," je odločitev, da ostane v ekipi, ki vse bolj stavi na mladega Ogierja, pojasnil Loeb. Na vprašanje, ali bo sezona 2013 vendarle njegova zadnja, pa še ne pozna odgovora. Frederic Banzet, športni direktor Citroëna, je dejal, da je velika novica, da dirkač, ki jim je od leta 2004 pridirkal vse naslove prvaka, ostaja z njimi: "Ponosni smo na njegovo lojalnost Citroënu. Cenimo, da bo nadaljeval kariero z ekipo, ki ga je podpirala od debija."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.