Slovo še enih favoritov, Poljaki boljši od Srbov

Foto: Profimedia
Ameriški odbojkarji še naprej meljejo tekmece.
Oglej si celoten članek

Ameriški odbojkarji nadaljujejo z izjemnimi predstavami na Svetovnem prvenstvu v Italiji in Bolgariji. Po osmih zmagah v prvih dveh delih tekmovanja v Bariju in Sofiji so prvič slavili tudi v tretjem delu tekmovanja, v Torinu so bili boljši od aktualnih evropskih prvakov Rusov in slavili s 3:0 (22, 23, 23). Najbolj učinkovit je znova bil Aaron Russell s 17 točkami, dve manj je prispeval Taylor Sander.

Rusi so doživeli drugi poraz v tem delu tekmovanja, v sredo so bili od njih po hudem boju ter dveh urah in 29 minutah dolgem dvoboju boljši zadnji olimpijski prvaki Brazilci, ki so slavili s 3:2. Ekipi ZDA ter Brazilije sta si tako že zagotovili nastop v polfinalu, medtem ko se Rusi, ki so pred začetkom prvenstva ob Američanih in domačinih Italijanih veljali za glavne favorite prvenstva, poslavljajo od tekmovanja.

Poljska odbojkarska reprezentanca pa je v svoji prvi tekmi tretjega dela okviru skupine J v Torinu premagala Srbijo s 3:0 (26, 26, 22). 

Izbranci srbskega selektorja Nikole Grbića so v sredo v torinski dvorani Alpitour premagali Italijane s 3:0, po današnjem porazu proti Poljakom z 0:3 pa bo odločitev o polfinalistih iz skupine J padla na zadnjem dvoboju med Poljaki in Italijani.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.