Slovo teniške legende

Foto: EPA lleyton hewitt Foto: EPA lleyton hewitt Foto: EPA lleyton hewitt Foto: EPA lleyton hewitt Foto: EPA lleyton hewitt Foto: EPA lleyton hewitt
Nekdanji prvi igralec sveta Lleyton Hewitt je s porazom v drugem krogu OP Avstralije pred domačimi navijači končal svojo profesionalno kariero.
Oglej si celoten članek

Lleyton Hewitt je športno pot sklenil z 20. zaporednim nastopom na domačem grand slamu, kjer je moral v drugem krogu priznati premoč Davidu Ferrerju z 2:6, 4:6, 4:6.

Avstralskemu tenisaču so se na igrišču pridružili otroci Eva, Mia in Cruz, ki so očeta spremljali tudi na tiskovni konferenci.

Ferrer, osmi nosilec turnirja, je za zmago potreboval dve uri in 32 minut, svoj zahvalni govor pa je posvetil nekdanjemu prvemu igralcu sveta, ki ga je označil za enega svojih vzornikov. Hewitt se je poslovil pred polnimi tribunami Rod Laver Arene, kjer ga so ga spremljali njegova družina, nekdanji trener Tony Roche in rojak Thanassi Kokkinakis.

''Danes je bil predober. David sodi med osem najboljših igralcev na svetu, tukaj je nekajkrat zaigral v polfinalu. V teh pogojih igra zelo dobro in trenutno je na vrhuncu svojih moči. Dal sem vse od sebe, tako kot vedno. Nič ni ostalo v garderobi. Na to sem lahko vedno ponosen. V svoji karieri sem vselej dal 100 odstotkov. Vedno je lepo tekmovati pred takšnim občinstvom, ko ga ima Rod Laver Arena. To je moj drugi dom in srečo sem imel, da sem lahko tukaj igral 20 let zapored,'' je v zahvalnem govoru dejal Hewitt.

''Čuden občutek. Mislim, da bom dojel šele čez nekaj dni. V čast mi je, da sem deležen takšne podpore in ljubezni. To mi ogromno pomeni. Na tem igrišču sem imel veliko uspeha. Srečo imam, da sem tukaj končal kariero,'' je dodal 34-letnik.

Hewitt se je profesionalcem pridružil leta 1998. V svoji karieri je osvojil 30 turnirjev, zadnjega leta 2014 v ameriškem Newportu. Na vrhu lestvice ATP je preživel 80 tednov in dvakrat sezono končal na prvem mestu (2001, 2002).

Med največje uspehe prištevamo zmagi v Wimbledonu (2002) in na OP ZDA (2001), dve lovoriki na turnirjih serije Masters 1000 ter dve zmagi v Davisovem pokalu (1999, 2003). Prav tako dvakrat je osvojil zaključni turnir najboljše osmerice, in sicer v Sydneyju (2001) in Šanghaju (2002).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.