Slovo velikana svetovnega športa

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Umrl je nekdanji dolgoletni direktor Moka.
Oglej si celoten članek

V triinosemdesetem letu starosti je umrl nekdanji generalni direktor Mednarodnega olimpijskega komiteja (Mok) Francois Carrard, so sporočili iz Mednarodnega združenja športnih novinarjev (AIPS).

Švicarski pravnik je bil vključen tudi v delovanje drugih športnih organizacij, eden najpomembnejših dosežkov pa je zagotovo osnovanje Svetovne protidopinške organizacije (Wada).

Foto: Epa Francois Carrard

Carrard je bil direktor Moka 14 let, do leta 2003. Pozneje je bil tudi na čelu posebne reformne komisije Mednarodne nogometne zveze (Fifa). Ta je morala poskrbeti za reševanje odmevnih škandalov, ki so leta 2015 pretresli nogometni svet.

V AIPS je bil član etične komisije in je sodeloval pri pripravi statuta svetovnega športnonovinarskega združenja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.