''Slovo želim začiniti z rezultatom''

Foto: EPA
Foto: EPA
Dirkač Mercedesa Michael Schumacher je pripravljen na slovo od najelitnejšega dirkaškega športa. Sedemkratni svetovni prvak in ponosni lastnik številnih rekordov v formuli 1 si želi zadnjo dirko v brazilskem Interlagosu zaključiti z odmevnim rezultatom.
Oglej si celoten članek

Michael Schumacher je na svoji spletni strani v torek zapisal, da bo nedeljska vnovična upokojitev manj čustvena, kot je bila tista leta 2006. Nemec želi na dirkališču Interlagos uživati: "Interlagos je pravi kraj za zaključek kariere, ker je tu toliko očarljivosti. Vedno sem užival v navdušenju navijačev in enostavno je odlična proga: bilo je že toliko znamenitih dogodkov in vedno ustvari spektakularne dirke. Moj odhod iz formule 1 bo verjetno manj čustven, kot tisti iz leta 2006, ko smo se še vedno borili za točke v prvenstvu in vse je bilo bolj napeto. Tokrat se bom bolj posvetil slovesu in upam, da ga bom začinil z rezultatom," je še sporočil 43-letnik.

Ob prvem slovesu leta 2006, bi lahko Schumacher v Braziliji osvojil osmi naslov, a mu je Fernando Alonso (takrat z Renaultom) prekrižal načrte. Po vrnitvi štiri leta kasneje Nemcu na svoj račun ni uspelo dodati še kakšne zmage. "V formuli 1 sem preživel fantastična leta in veliko podpore od navijačev iz celega sveta. Rad bi se jim zahvalil za to. Seveda bi bil najbolj srečen, če bi se lahko poslovil z dobro dirko in prepričan sem, da bomo vsi storili vse, da se to uresniči," je še povedal nemški veteran.

Dirka v Braziliji bo podala končno odločitev o svetovnem prvaku. Bitka za naslov poteka med Sebastianom Vettlom (Red Bull) in Alonsom (Ferrari), Nemec pa ima pred Špancem 13 točk prednosti.

Brawn: ''To bo čustven vikend''

Foto: EPA ross brawn Schumacher se je leta 2006 nepreklicno poslovili, neuradno pa se je govorilo, da so Nemca kar nekoliko spodili iz Ferrarija in s tem naredili prostor za Kimija Räikkönena. Sedemkratni svetovni prvak je po vrnitvi združil moči z nekdanji sodelavcem Rossom Brawnom, vendar udarna dvojica ni uspela ponoviti vrhunskih rezultatov, ki smo jih bili vajeni v preteklih letih. ''To bo čustven vikend za celotno ekipo. Vsi smo uživali v delu z Michaelom in rad bi se zahvalil za njegov prispevek, ki bo ekipi koristil tudi v prihodnji sezoni. Ni nam uspelo doseči rezultatov, ki smo si jih želeli, vendar smo naredili pomemben napredek. S Schumacherjem sem delal večino časa v svoji enaindvajsetletni karieri in menim, da je eden najboljših, če ne najboljši, dirkač vseh časov. Želimo mu velike sreče v prihodnosti,'' je povedal Brawn. Nemca bo v moštvu Mercedesa zamenjal Lewis Hamilton.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.