Smodiš: "Počutim se odlično"

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Matjaž Smodiš je na zbor reprezentantov prišel dobre volje in visoko motiviran. "Vsakega lahko premagamo v vsakem trenutku, treba je biti preprosto pripravljen, ko ta trenutek pride," je prepričan Dolenjec.
Oglej si celoten članek

Vas pred pripravami preveva veselje ali skrb?
Mešani občutki. Nisem več rosno mlad. Vsake priprave so zame naporne. Želim si, da bi bilo vse v redu in da bi Slovenijo zastopali v najboljših možnih barvah.

Vam je dodatni teden počitnic prišel prav?
Izkoristil sem ga za delo z osebnim trenerjem v Novem mestu. Prišel je prav.

Je s poškodbo mišice zdaj v redu?
Kontrola bo povedala, v kateri fazi sem. Ali se lahko stoodstotno priključim reprezentanci ali je potreben še kakšen dan ali dva.

V kakšni vlogi se vidite v reprezentanci, sta s selektorjem govorila o tem?
Bore malo. Ima me za veterana, za nekoga, ki bo s svojimi izkušnjami pripomogel k redu v reprezentanci in razumevanju stvari. Težko rečem, kakšna bo moja vloga, dokler ne bo nekaj časa z ekipo.

Bo zaplet z Erazmom Lorbkom vplival na vzdušje?
Verjamem, da bo, ampak vsi smo tukaj zaradi rezultata in vsi se bomo trudili, da ne bi vplival, čeprav je realno, da bo. Vse pa je podvrženo ekipi in rezultatu.

Je kolajna kljub odpovedim realen cilj? Mora biti cilj visok?
Da, cilj mora biti vedno visok. Ali je realen in ali se bomo ujeli, bo pokazal čas. Verjamem, da je vse zastavljeno pravilno, vse odločitve do zdaj so bile pravilne. Na žalost se je zgodilo nekaj odpovedi, ki jih bomo morali zakrpati mi. Vsakega lahko premagamo v vsakem trenutku, treba je biti preprosto pripravljen, ko ta trenutek pride.

Bo na vas vplivalo dejstvo, da še nimate kluba?
Počutim se odlično. Brez klubskega menedžerja, predsednika, ki bi me klical in izvajal dodaten pritisk in ki bi ga skrbelo za moje zdravje. Tukaj sem s svojo dobro voljo in popolnoma osredotočen na reprezentanco.

Lahko že kaj več poveste o svojem novem delodajalcu?
Ko bom vedel, bom napisal na čelo, da me boste nehali spraševati in bo to prvo vprašanje rešeno.

S kakšnimi spomini zapuščate Rusijo?
Vrhunskimi. To je bila moja najboljša odločitev v življenju, poslovna poteza, ki je ne bom nikoli obžaloval. Težko je bilo prenesti slabe stvari, ki jih prinaša Moskva, ampak če potegnem črto, je bila to odlična življenjska in rezultatska izkušnja. Dosegli smo najboljše možne rezultate, družina je postala svetovljanska, drugače gledamo na stvari. Res odlična poteza.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 21:22 21. Julij 2011.

    Smodiš rabmo te<br /><br />http://bit.ly/lVp8iB

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.