Nadal v težavah, Đoković bo krojač svoje usode

Foto: Epa rafael nadal
Bitka za prvo mesto na lestvici ATP postaja vse bolj napeta.
Oglej si celoten članek

Drugi igralec sveta Rafael Nadal, ki se želi do konca leta povzpeti na vrh teniške lestvice ATP, je odpovedal nastop na mastersu v Šanghaju. Razlog za odpoved je poškodba levega zapestja, so potrdili organizatorji.

Presenetil Đoković se v Tokiu ni znašel po naključju

"Kot verjetno že veste, se mi je že na Laverjevem pokalu vnelo zapestje. Za zdaj nisem imel dovolj časa, da bi okreval ali da bi se v miru pripravil na ta turnir. Upam, da bom že drugo leto lahko spet zaigral v Šanghaju," je dejal 33-letni Nadal, ki je tudi lani nastop na tem turnirju odpovedal tik pred zdajci.

Direktor turnirja Michael Luevano je izkoristil priložnost in Nadalu zaželel veliko sreče ob bližnji poroki. Z zaročenko Mario Francisco si bosta večno zvestobo obljubila 19. oktobra.

Bitka za Year End #1

Nadal ima na lestvici ATP trenutno 640 točk zaostanka za Novakom Đokovićem, precej bolje pa mu kaže na tekoči lestvici Race to London, ki upošteva samo rezultate letošnje sezone. Ta lestvica je tisti pravi pokazatelj, kateri tenisač bo sezono sklenil na prvem mestu, Nadal pa ima trenutno 1960 točk več od najbližjega zasledovalca.

Toda pozor, z odpovedjo Nadalove udeležbe v Šanghaju se je Đokoviću ponudila idealna priložnost, da se pred sklepnim delom sezone, ki ga predstavljata masters v Parizu in zaključni turnir ATP Finals v Londonu, povsem približa svojemu rivalu.

Đoković se v tem tednu mudi v Tokiu, kjer bi za zmago prejel 500 točk. Če bi osvojil še Šanghaj, kjer je v preteklosti slavil že štirikrat, bi jih dobil še 1000. V dveh tednih bi ob zanj idealnem razpletu osvojil kar 1500 točk, razlika pa bi s tem skopnela na samo 460 točk.

Srb bi v tem primeru postal velik favorit, da sezono še šestič v karieri zaključi na prvem mestu lestvice ATP, saj se na "indoor" igriščih, kakršna so v Parizu in Londonu, znajde precej bolje od svojega velikega tekmeca.

Đoković je petkrat v karieri prezimil na prvem mestu ATP lestvice (2011, 2012, 2014, 2015, 2018), petkrat je to uspelo tudi Rogerju Federerju (2004, 2005, 2006, 2007, 2009), štirikrat pa Nadalu (2008, 2010, 2013, 2017). 

Rekorder je še vedno ameriški tenisač Pete Sampras, ki je na prvem mestu zaključil kar šest zaporednih sezon (1993, 1994, 1995, 1996, 1997, 1998).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.