Smrt 22-letnega kolesarja na dirki po Poljski

Foto: Profimedia Bjorg Lambrecht
Žalostna novica z dirke na Poljskem.
Oglej si celoten članek

Na dirki svetovne serije po Poljski je grdo padel obetavni belgijski kolesar Bjorg Lambrecht. Dvaindvajsetletni član ekipe Lotto Soudal je padel 50 kilometrov pred zaključkom tretje etape in si poškodoval glavo. Po poročanju medijev je priletel v betonsko ogrado.

Mladega Belgijca, ki je pred slabim letom postal svetovni podprvak med mlajšimi člani, so morali takoj oživljati, nato pa so ga odpeljali v bolnišnico, a je bil trud medicinskega osebja zaman. Kolesar operacije ni preživel. 

"Kakšna tragedija! Sem brez besed. Velikokrat pozabljamo, kako ranljivi smo tam zunaj. Bjorg, počivaj v miru,! Nikoli ne boš pozabljen," je na twitterju ob žalostnem dogodku zapisal Luka Mezgec, ki je dan prej osvojil etapo na dirki.

Lambrecht je veljal za velik up belgijskega kolesarstva. Na Valonski puščici  in dirki Amstel Gold Race se je tako letos že približal zmagovalnemu odru, na kriteriju Dauphiné pa je osvojil majico za najboljšega mladega kolesarja, skupno je osvojil 12. mesto.

Foto: Epa Bjorg Lambrecht

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 20:31 5. Avgust 2019.

    Žalostno. Gladiatorstvo zahteva svoje.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.