Smučarji za božič na klobase

Foto: Žurnal24 Lindsey Vonn pri Marii Riesch dobi klobase. So odlične, pravi, čeprav.(Foto: Reu
Tudi smučarji grešijo za praznike - s hrano. "Za večerjo Maria ponavadi pripravi fondue ali klobase. Ni ravno prava hrana pred tekmami, a je zelo dobra," o božiču pri Rieschevih pove Lindsey Vonn.
Oglej si celoten članek

Sezona svetovnega pokala v alpskem smučanju se nadaljuje po božičnih praznikih - smučarje čakajo tekme v Bormiu, smučarke na Semmeringu, nato pa sledi paralelna preizkušnja v Münchnu. Časa za praznike in družino tako ne bo veliko, nekaj pa vendarle. In kaj bodo počeli?

"Za nekaj dni bom šel domov in se odpočil. Za praznike smo vedno z družino. Skupaj bomo jedli Fondue Chinois – to je švicarski mesni fondue – in odpirali darila," pove Silvan Zurbriggen, ki ima vselej tudi čas za božične nakupe.

Pri nas doma imamo vedno domače klobase in juho s kruhom.
Andrea Fischbacher
Linsdey Vonn bo tako kot zadnjih nekaj let za božič pri tekmici in prijateljici v Garmischu, Marii Riesch. "To bodo lepi prazniki. Vedno so. Zame in Thomasa je pri Marii in njeni družini zelo lepo." Čeprav je Lindsey navajena na tipične ameriške praznike: odpiranje daril na božično jutro, šunko in purana …, se je zdaj že navadila na nemške obijače. "Vse so dogaja na božični večer in ne na božič. Za večerjo Maria ponavadi pripravi fondue ali klobase. Ni ravno prava hrana pred tekmami, a je zelo dobra."

Ja, tudi profesionalni športniki za praznike grešijo z nezdravo hrano. "Pri nas doma imamo vedno domače klobase in juho s kruhom," pove avstrijska smučarka Andrea Fischbacher. "Nato gremo k starim staršem … in spet jemo. 25. gremo še k drugim sorodnikom. Dva dneva prehranjevanja."

Pri Paersonovih na Božička in darila nikoli ne pozabijo. Anja Paerson pa ima še dodatne nalogej: "Včasih sem Božiček jaz, včasih pa je moj oče. Vedno sem na trnih. Če je Božiček oče, mu vedno dam nekaj žganja. Skušam ga napiti." Anja obtem pove, da je časa za praznike in družino premalo. "Že 26. bom odpotovala na Semmering. Veliko božičev sem že preživela na treningih, zadnje tri pa se vendarle vračam domov na Švedsko." Tudi pri njih ne manjka velikih količin hrane, a to nato "stresejo" na sankanju ali teku na smučeh. "Popoldne ob treh pa na televiziji gledamo racama Jako."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.