Smučarke v Banskem čakale zaman

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Po večurnem čakanju so prireditelji ženskega smuka v Banskem vetru le priznali premoč in tekmo odpovedali. Sunki vetra so doesgali hitrost tudi do 100 km/h. Na startu so bile tudi tri Slovenke (Tina Maze, Maruša Ferk in Ilka Štuhec).
Oglej si celoten članek

Prireditelji današnjega ženskega smuka za svetovni pokal v Banskem so morali današnjo tekmo zaradi močnega vetra v vrhnjem delu proge odpovedati. Prireditelji so start smuka prestavljali tri ure in pol, nato pa tekmo dokončno odpovedali. V nedeljo je v banskem načrtovan superveleslalom.

Na tekmi bi morale nastopiti tudi Tina Maze, Maruša Ferk in Ilka Štuhec. Do konca sezone je na sporedu le še tekma na finalu svetovnega pokala v Schladmingu, kamor sta uvrščeni tudi Mazejeva in Ferkova, Ilka Štuhec pa je sezono končala na 27. mestu v smukaškem seštevku, 12 točk za mesti, ki vodijo na finale.

Že prejšnji teden na olimpijski progi v ruskem Sočiju si je mali kristalni globus za skupno zmago v smukaškem seštevku svetovnega pokal priborila Američanka Lindsay Vonn.

Vreme je dodobra premešalo sklepni del koledarja svetovnega pokala alpskih smučark. Po odpovedi nedeljske superkombinacije v Sočiju je odpadel še smuk v Banskem, čeprav so prireditelji najprej prestavili start z 10. ure na 12.30, kasneje pa še na 13. uro in 13.30.

V smukaški konkurenci je tako na sporedu le še smuk v Schladmingu, ob tem pa dekleta z izjemo finala čakata še dva veleslaloma in slalom v Ofterschwangu ter slalom in veleslalom v Aareju.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.