Smuk prestavljen na ponedeljek

Foto: Žurnal24 Tina Maze je lovila prvo slovensko kolajno v smukaškem seštevku svetovnega pokal
Ženski smuk na SP v Val d'Iseru je zaradi slabe vidljivosti in novega snega prestavljen na ponedeljek, ki bo tako zelo živahen. Na sporedu je namreč tudi moška superkombinacija.
Oglej si celoten članek
 
 

Za vrhunski rezultat bo treba imeti tudi nekaj sreče. Upam, da jo bo Tina imela.

Božo Jaklin

 
Nedeljski smuk na svetovnem prvenstvu je zaradi slabega vremena prestavljen na ponedeljek. "Pričakovali smo deset centimetrov snega, dobili pa smo ga več kot 20," je o snežnih razmerah v Val d'Iseru povedala predstavnica za medije pri FIS Rikka Rakic in dodala, da je smuk prestavljen na ponedeljek, ko bo ob ženskem smuku na sporedu še moška superkombinacija. "Pred nami je živahen dan," je še dodala Rakiceva. Moški kombinacijski smuk se bo tako začel ob 10. uri, ob 13. bo sledil ženski smuk, kombinacijski slalom pa ob 17. Ponedeljkova vremenska napoved je optimistična, bilo naj bi oblačno z majhno verjetnostjo padavin, zato pa se v torek, ko je na prvenstvu prost dan, pričakuje snežni metež.

Bolje včeraj kot jutri bi lahko rekli za prvi smukaški nastop Tine Maze na svetovnem prvenstvu v Val d’Iseru. V superkombinaciji se tako ni izšlo po njenih željah, zato pa se ji že v specialnem smuku ponuja nova priložnost. Črnjanka ni v ožjem krogu favoritinj, bi pa lahko presenetila. Navsezadnje je v tej sezoni šesta smukačica v svetovnem pokalu. Mazejeva bo imela startno številko 10, poleg nje pa bosta nastopili še Maruša Ferk in Mateja Robnik (startni številki 31 in 33).

 

V ponedeljek trije Slovenci

Na superkombinaciji v Val d'Iseru bodo nastopili Aleš Gorza, Andrej Jerman in Rok Perko. Tekma bo v ponedeljek. Ob 10. uri je na programu smuk, ob 14. uri pa slalom.

Vonnova spet prva favoritinja
Proga Solaise je dekletom na treningih povzročala veliko težav. Najbolje se je znašla Američanka Lindsey Vonn, ki je tudi prva favoritinja. Štrene ji bodo v prvi vrsti mešale Švicarke, Maria Riesch, Anja Paerson in Nadia Fanchini. Sicer pa so zaradi padca Švedinje Jessice Lindell-Vikarby, ki si je na prvem treningu poškodovala koleno in že končala sezono, prireditelji malo spremenili progo. Prestavili so vratca, kjer so imele tekmovalke na treningu največ težav, in nekoliko ublažili dva skoka. Trener slovenske ženske reprezentance Božo Jaklin pravi, da proga ni nevarna, je pa tehnično zahtevna: "Povprečna hitrost je med 80 in 90 kilometri na uro, kar je dosti manj kot na tekmah svetovnega pokala. Za smučarke bi lahko bilo nevarno le, če ne bi bila dobra svetloba."
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.