Snubci se lahko obrišejo pod nosom

Foto: EPA
Foto: EPA
Brazilec Neymar bo tudi v prihodnji sezoni nosil dres aktualnega španskega prvaka Barcelone. To je danes potrdil predsednik kluba Josep Bartomeu.
Oglej si celoten članek

O tem ni nikakršnih dvomov več. Katalonski nogometni velikan je 24-letnemu napadalcu ponudil novo pogodbo, ki jo bodo z Neymarjem podpisali v prihodnjih dneh. Trenutno veljavna mu bo potekla v letu 2018.

Neymar ostaja nepogrešljivi člen v konici napada zvezdniške zasedbe s Camp Noua. Zelo dobro se razume z obema zvezdniškima napadalcema Argentincem Lionelom Messijem in Urugvajcem Luisom Suarezom.

O kakovosti Brazilca govorijo tudi statistični podatki, potem ko se je leta 2013 pridružil katalonskemu kolektivu, je v črtastem dresu blaugrane vsega skupaj na 93 tekmah zabil 55 golov. Zato ne čudi, da se je znašel na radarju angleškega Manchester Uniteda in francoskega Paris Saint Germaina. A za zdaj iz te moke ne bo kruha.

Na obzorju podaljšanje pogodbe

V Barceloni ne vidijo razlogov, ki bi jih vodili k razmislekom o prodaji Brazilca. "Neymar se tukaj počuti dobro in bi želel še naprej ostati med nami. V naslednjih nekaj dneh bomo uspešno končali postopek, s katerim bomo podaljšali veljavnost pogodbe," je dejal Bartomeu o Brazilcu, s katerim je Barcelona v svojih vrstah osvojila dva naslova prvakov la lige, dve pokalni lovoriki ter najbolj čislan od vseh naslov zmagovalcev lige prvakov v sezoni 2014/15.

Neymar je za reprezentanco prav tako zabijal, na 70 tekmah v reprezentančnem dresu je 46-krat zatresel mrežo. Letošnje južnoameriško prvenstvo, s katerega so se njegovi rojaki poslovili že po skupinskem delu, je izpustil, zato pa se je odločil, da bo za domovino igral avgusta na olimpijskem turnirju v Riu.

Barça zaradi prestopa pristala na sodišču

Barcelona se je sicer znašla v postopku pred španskim sodiščem pod plazom obtožb o izogibanju plačila oziroma utaji davkov pri Neymarjevem prestopu. Katalonci so tako bili ta mesec priseljeni plačati kazen v višini 5,5 milijona evrov zaradi napak in nepravilnosti, ki so se pripetile pri čez atlantskem transferju iz Santosa v letu 2013.

Velikan s severovzhodnega dela Iberskega polotoka je za prestop Brazilca iz Santosa plačal kar 95 milijonov evrov, kar je bil eden najdražjih prestopov v zgodovini, po teži v rangu prestopov Garetha Bala iz Tottenhama v Real Madrid leta 2013 ter Cristiana Ronalda iz Manchester Uniteda k Real Madridu leta 2009.

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.