Söderlingu doza samozavesti

Foto: Žurnal24 Šved je ponosno poziral z najnovejšim pokalom. (Foto: Reuters)
Švedski teniški igralec Robin Söderling je zmagovalec teniškega turnirja ATP v glavnem mestu avstralske zvezne države Queensland Brisbanu, ki se je igral za nagradni sklad 422.300 ameriških dolarjev.
Oglej si celoten članek

Prvi nosilec turnirja Robin Söderling je v finalu v dveh nizih premagal drugega nosilca Američana Andyja Roddicka s 6:3, 7:5. Krajšo je potegnil branilec naslova Roddick, sicer osmi igralec sveta. Finalista sta se doslej pomerila šestkrat, s 4:2 pa vodi Skandinavec, ki je dobil tudi predzadnji obračun novembra v Parizu. Söderling je tako ujel svojo sedmo lovoriko v karieri in bo v ponedeljek na teniški lestvici ATP zasedel četrto mesto ter prehitel Britanca Andya Murraya.

"Igral sem res dobro, kar me še posebej veseli, glede na to, da v Avstraliji doslej nisem blestel. Zmaga na tem turnirju mi pomeni veliko, saj sem dobil potrditev, da igram zelo dober tenis, kar mi daje še dodatno veliko mero samozavesti pred Australian opnom," je bil vesel Söderling, ki se namerava za Melbourne še dodatno pripraviti. Šved je na turnirju dominiral z močnim servisom, ubijalskim začetnim udarcem, ki mu ni bilo para. Njegov servis je bil tako učinkovit v finalnem obračunu, da Roddick ni dobil niti ene brejk priložnosti. Söderling je za zmago pobral 73.000 ameriških dolarjev nagrade.

Brisbane, ATP (422.300 dolarjev USD), finale:

Robin Söderling (Šve/1) : Andy Roddick (ZDA/2) 6:3, 7:5

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.