Sodišče dovolilo prodajo Clippersov

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Ameriški vrhovni sodnik Michael Levanas je v noči na torek potegnil črto pod tritedensko sojenje v primeru Los Angeles Clippers in dovolil prodajo kluba.
Oglej si celoten članek

Dosedanjemu lastniku Clippersov Donaldu Sterlingu so pred meseci dokazali neprištevnost po škandalu, ki je izbruhnil zaradi njegovih rasističnih izjav. Za nakup košarkarske ekipe lige NBA se je že dalj časa zanimal nekdanji glavni izvršni direktor Microsofta Steve Ballmer, ki bo po tokratni odločitvi sodnika zdaj moštvo lahko kupil za dve milijardi dolarjev. Sodnik je še odločil, da 80-letni Sterling ne more zavirati prodaje, kot je to počel do zdaj, saj je solastnica kluba njegova soproga Shelly, ki se je za prodajo odločila že zdavnaj, Sterling pa jo je blokiral.

Komisar lige NBA Adam Silver je konec aprila Sterlinga kaznoval z denarno kaznijo 2,5 milijona dolarjev in izključitvijo iz lige zaradi rasističnih izjav, ki jih je posnela njegova spremljevalka V. Stiviano. Silver je prav tako sprožil postopek, da so Sterlinga prisilili v prodajo kluba. Njegova soproga Shelly, ki je polovična lastnica kluba, se je pred tedni z Ballmerjem dogovorila o prodaji za omenjeni znesek, Sterling pa je kuhal zamero in vložil tožbo proti NBA in Silverju.

Kupnina za zdravljenje

Sterlingova privolitev v prodajo ni bila nujno potrebna, saj ga je soproga pred tem uspešno razglasila za neprištevnega in se je potem sama pogajala naprej. Vendar pa bi lahko zahteval, da ga spet razglasijo za prištevnega, tožbe pa bi se lahko vlekle v nedogled.

Sterling je klub kupil leta 1981 za 12 milijonov dolarjev in polovica kupnine od Ballmerja bo 81-letnemu nepremičninskemu milijarderju zagotovila uspešno zdravljenje, če se bo zanj odločil.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.