Sodni dan na Otoku: City pred naslovom

Foto: EPA
Foto: EPA
Najbolj razburljiva sezona v 20-letni zgodovini Premier League bo v nedeljo popoldne dočakala svoj veliki vrhunec. Manchester City je tekmo pred koncem v izvrstnem položaju, da osvoji prvi naslov prvaka po 44 letih. Vse tekme se začnejo ob 16. uri.
Oglej si celoten članek

Manchester City je za mestnimi tekmeci Manchestrom Unitedom na začetku aprila zaostajal že za osem točk, nato pa se je zgodilo nekaj, kar se po navadi ne dogaja. Rdeči vragi so s trenerjem Sirom Alexom Fergusonom v zmagovitem položaju začeli izgubljati točke v ključnem delu sezone, kjer so pod vodstvom škotskega trenerja navadno najmočnejši.

City ima tako priložnost, da z zmago proti Queens Park Rangers doseže sladko zmago in osvoji še bolj sladek naslov prvaka, prvega po kar 44 letih čakanja. Oba Manchestra kolo začenjata z enakim številom točk (86), a ima City za osem golov boljšo razliko v golih. To je najbolj negotov zaključek prvenstva v zgodovini Premier League

"Odločeni smo in povsem osredotočeni na to, kar moramo storiti," pred tekmo napoveduje kapetan Cityja Vincent Kompany. Belgijec, ki je lani s svojo reprezentanco gostoval tudi v Stožicah, je v petek zasluženo osvojil naslov najboljšega igralca prvenstva. "Lahko vam povem le eno stvar - vsi igralci bodo pripravljeni. Ne bo potrebno veliko govoriti, ljudje bodo vedeli, kaj morajo storiti v nedeljo," je še pristavil za klubsko spletno stran.

Ferguson: "Poraz Cityja bi imel nevidene posledice"

Unitedov trener Ferguson je pred sodnim dnem na Otoku povedal, da se že veseli novih obračunov s Cityjem tudi v naslednji sezoni, da pa bi neuspešen naskok na prvi naslov po 44 letih lahko "uničil" sinjemodre moštvo, sestavljeno iz bogato plačanih igralcev in podprto z milijoni katarskega šejka Mansourja.

"Mi ne bomo šli stran, prav gotovo," je dejal Ferguson. "Vemo, da je izziv in to sprejemamo. V klubu imamo veliko mladih igralcev, ki bodo pridobili s to sezono, ne glede na to, kaj se zgodi. Razočaranje po izgubljeni tekmi (Cityja proti QPR, op. a.) bi bilo neverjetno. To bi na njih pustilo nevidene posledice. Lahko bi postali nervozni, če 10 ali 15 minut pred koncem ne bi zmagovali. Navijači bi lahko postali nervozni."

"City ne bo šel stran. Z denarjem, ki ga lahko zapravijo, bodo seveda kupovali še več igralcev. Ampak lahko jih kupiš samo določeno število, ravnotežje pa lahko vzdržuješ samo določen čas, preden se pokvari. Imamo svoje ideje o tem, kam gremo poleti. Mislim, da bomo naslednje leto pripravljeni za izziv. Pripravljeni bomo, pa če bo to kot prvaki ali drugouvrščeni," je nadaljeval Sir Alex.

Ferguson, ki ga je njegov nasprotnik Roberto Mancini v letošnji sezoni kot kaže premagal v znamenitih miselnih igricah, je sinjemodre primerjal z ekipo Chelseaja pod vodstvom Joséja Mourinha"Seveda je imel Mancini veliko finančno prednost, ampak še vedno moraš izbrati prave igralce. Zelo pomembno je zgraditi harmonijo. City je, po kvaliteti, zelo podoben Mourinhovemu Chelseaju, se mi zdi. Zelo težko jih je premagati in kar nekaj njihovih igralcev je odigralo izjemno sezono," je še pristavil Ferguson.

Boj na vrhu in na dnu

Pred zadnjim kolom prvenstva razen že izpadlih Wolverhamptona in Blackburna praktično ni odločeno še nič drugega. Arsenal, ki gostuje pri West Bromwich Albionu, je favorit za končno tretje mesto, ki ob koncu leta zagotavlja avtomatično igranje v Ligi prvakov. Za tretje oziroma četrto mesto se potegujejo še Tottenham, gostil bo Fulham, in Newcastle United, ki bo odpotoval k Evertonu.

Druga liga poleg že odrezanih Wolverhamptona in Blackburna grozi Cityjevim nasprotnikom Queens Park Rangers in Bolton Wanderers. QPR ima pred zadnjo tekmo sezone dve točki prednosti pred Boltonom, ki mora v gosteh premagati Stoke City in upati na najboljše.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 12:51 13. Maj 2012.

    Vaš komentar smo zaradi kršenja pravil komentiranja odstranili.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.