Sodniki Dončiću stopili na vse možne žulje, sledila še izključitev

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Skromni Sacramento ostaja zaklet za Dallas. Kings so dobili še tretjo medsebojno tekmo v sezoni, tokrat s 111:99.
Oglej si celoten članek

Dallas Mavericks so imeli na voljo manj kot dan počitka po izjemni zmagi proti v zadnjem času zelo razpoloženi ekipi Washington Wizards. Slednja je proti Luki Dončiću in kolegom klonila za točko, s tem pa se je končal eden izmed najuspešnejših nizov v ligi.

Tokrat so imeli izbranci Ricka Carlisla na papirju precej lažje delo, a je Sacramento, ki pravzaprav nima več možnosti za preboj v končnico, v tej sezoni že dvakrat presenetil košarkarje iz Teksasa, tudi na tekmi pred tednom dni, ko so Mavs v gosteh izgubili s 106:113. Po tem porazu so sledile zmage proti Golden Statu, Detroitu in Washingtonu.

Ob obeh porazih proti Sacramentu je Dallas slabo odprl tekmo, to pa se je tokrat ponovilo. Kings, ki so znova zaigrali brez De'Aarona Foxa in Harrisona Barnesa, so povedli z 8:0, njihov niz je z dvema zadetima prostima metoma prekinil Dončić. Nadaljevanje je bilo nekoliko bolje za domače, s sedmimi točkami Dwighta Powella so se Mavs približali na tri točke zaostanka, na drugi strani je devet od 14 točk gostov dosegel 12. pick na lanskem naboru Tyrese Haliburton.

Štiri minute pred koncem četrtine, ko je Luka sedel na klopi, je Sacramento znova povedel za osem točk, dve minuti kasneje je razlika v korist gostov prvič znašala +10. Ob tem zaostanku se je na parket vrnil slovenski zvezdnik. Tudi to ni pomagalo, četrtina se je končala s 36:26 v korist Kraljev.

Drugo četrtino so domači odprli s štirimi zaporednimi točkami, nato pa so za svojih nekaj trenutkov slave poskrbeli sodniki. Najprej so Dončiću dosodili osebno napako v napadu, takoj zatem še 14. tehnično v sezoni, hkrati je tehnično napako dobil še Carlisle. Ob izvajanju prostega meta je Luka nato prestopil črto za tri točke, zato je bil po zgrešenem prostem metu ta še ponovljen. S tem še ni bilo vse končano, v naslednji akciji so Slovencu delilci pravice dosodili korake, pravilnejša odločitev bi verjetno bila osebna napaka nad njim.

A vse skupaj je podžgalo domače. Ti so še pred polovico četrtine izenačili, nato pa imeli kar nekaj napadov za prevzem vodstva, a jih niso izkoristili. Po štirih zaporednih točkah je Sacramento tri minute pred odhodom na glavni odmor povedel s 50:45.

Powell je kasneje dobil še nešportno osebno napako v napadu, po prostih metih in novem napadu so gostje to izkoristili za vodstvo 56:47. Ko je Luka naposled le dosegel koš, so pri Sacramentu zahtevali pregled posnetka in sodniki so po njem Powellu dosodili novo osebno napako v napadu. Ob polčasu so gostje vodili z 61:54. Dončić je zbral 13 točk, dva skoka in štiri asistenca, a imel tudi kar šest izgubljenih žog.

Luka je s šestimi zaporednimi točkami odprl tretjo četrtino, a je Sacramento ostajal v vodstvu. Nato je sledila grda poškodba kolena novinca Haliburtona. Ta je očitno bolj šokirala domače, gostje so ob slabem metu Dallasa (4/22 za tri točke po treh četrtinah) vseskozi večali razliko. Pred zadnjo četrtino je bilo 87:72.

Foto: Profimedia Luka Dončić

Po dobrih treh minutah četrte četrtine so gostje zahtevali minuto odmora, njihova prednost se je stopila na devet točk. Še nekoliko boljše je domačim kazalo po trojki Treya Burka, ki je štiri minute pred koncem zadel za 94:99.

A minuto in pol pred zadnjim piskom sirene je met za tri točke ob izteku napada zadel Buddy Hield (106:97), na nasprotni strani je zgrešil Maxi Kleber, Kings pa so bili znova uspešni v napadu. Vse je bilo že odločeno. V zadnji minuti so si sodniki kljub temu znova 'dali duška' in dosodili drugi tehnični napaki Carlislu in Dončiću ter ju tako predčasno poslali v garderobo. Luka je dobil 15. tehnično napako v sezoni in je zdaj le še eno oddaljen od suspenza. To je bila njegova druga izključitev v NBA karieri.

Slovenec je tekmo končal s 30. točkami ter šestimi skoki, asistencami in izgubljenimi žogami. Drugi strelec Dallasa je bil Jalen Brunson, ki je zbral 17 točk. Hield je k zmagi prispeval 27 točk, Marvin Bagley 23.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.