Sodniki in Fifa favorizirajo velike

Foto: Žurnal24 Harry Kewell je bil kaznovan po dvomljivi situaciji pred avstralskim golom. (Fot
Mednarodna nogometna zveza (Fifa) po mnenju avstralskega napadalca Harryja Kewella dovoljuje pristransko sojenje sodnikov v korist velikih nogometnih držav.
Oglej si celoten članek

Igralcem velikih nogometnih držav, kot so Španija, Italija in Argentina, sodniki spregledajo prekrške, za katere bi igralce slabše rangiranih držav kaznovali brez obotavljanja. To je na lastni koži občutil tudi Harry Kewell, napadalec avstralske izbrane vrste, ki je bil proti Gani kaznovan z neposrednim rdečim kartonom, po tem ko ga je na golovi črti žoga zadela v roko.

"Nimam nič proti večjim ekipam, toda sodniki jim dopuščajo veliko nečednosti samo zato, ker so, kar so," pravi nekdanji napadalec Leedsa in Liverpoola, opozoril pa je tudi na dejstvo, da so sodniki igralce boljših reprezentanc prenehali kaznovati za simuliranje. Pri tem je izpostavil igralski vložek Danieleja de Rossija, ki se je proti Novi Zelandiji končal celo z enajstmetrovko v korist Italijanov, ter podobno potezo Miloša Krasića proti Avstraliji, ki pa se je na srečo obeh reprezentanc iztekla brez posledic. "Njega (Krasića, op. p.) ne obtožujem, za svojo reprezentanco je hotel izsiliti enajstmetrovko, toda sodnik bi ga moral kaznovati. Nam vedno govorijo, da se simulacija kaznuje z rumenim kartonom, toda kje so kartoni?" se sprašuje Kewell.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.