Sodnikoma grozi doživljenjska prepoved

Foto: Youtube
Foto: Youtube
Češka nogometna zveza (FACR) je izrekla začasno prepoved dvema sodnikoma, ki sta zaznamovalo tekmo prve lige med Pribramom in Slavijo.
Oglej si celoten članek

Četrti sodnik Marek Pilny se je od začetka obračuna 29. kroga najmočnejšega nogometnega tekmovanja na češkem opotekal ob robu igrišča in z nenavadnim vedenjem zbudil pozornost navijačev in članov obeh klubov.

Kmalu se je izkazalo, da je delivec pravice, ki je celo padel po tleh in komentatorja tekme spodbudil k izjavi, da je poskrbel za več zabave kot nogometaši, pregloboko pogledal v kozarec.

Ker ni bil zmožen opravljati svojeg dela, ga je po sedmih minutah tekme varnostnik pospremil na njegovo mesto. Pilny se je sprva upiral, nato pa ob navdušenju gledalcev vendarle popustil.

''Seveda vemo, kaj se je dogajalo v Pribramu in poskrbeli bomo, da se vse skupaj razreši. Obvestili vas bomo o vsakem koraku,'' je povedal vodja zveze sodnikov Miroslav Tulinger.

Pod vplivom tudi dodatni pomočnik

Vinjeni delivec pravice pa ni bil edini, ki si je prislužil prepoved krovne nogometne organizacije. Dodatni pomočnik Jiri Jech naj bi med dogajanjem na drugi strani igrišča kar za golom opravil malo potrebo, zaradi česar mu prav tako grozi odvzem licence.

''Pilny je bil vidno pijan že na začetku tekme. Komaj je stal ob stranski črti, je padel, oponašal je linijskega sodnika. Po desetih minutah ga je začel varovati varnostnik, ob polčasu je šel v slačilnico in se ni več vrnil," je sporočil FACR. 

Kazen grozi tudi glavnemu in obema stranskima sodnikoma, ker niso prijavili vinjenih kolegov.

Tekma se je končala z zmago Slavije (3:1).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.