Sodnikovo darilo Milanu, z Realom 2:2

Foto: Žurnal24 (AC Milan - Real Madrid) Gonzalo Higuain inSergio Ramos Foto: Žurnal24 (AC Milan - Real Madrid) Gonzalo Higuain Foto: Žurnal24 (AC Milan - Real Madrid) Gonzalo Higuain se s soigralci veseli gola Foto: Žurnal24 (AC Milan - Real Madrid) Ronaldinho in Sami Khedira Foto: Žurnal24 (AC Milan - Real Madrid) Cristiano Ronaldo in Ignazio Abate Foto: Žurnal24 (AC Milan - Real Madrid) Christiano Ronaldo Foto: Žurnal24 (AC Milan - Real Madrid) Jose Mourinho Foto: Žurnal24 (AC Milan - Real Madrid) Pedro Leon Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 (AC Milan - Real Madrid) Fillipo Inzaghi
Real Madrid je s 700. golom v Ligi prvakov povedel, nakar je v drugem polčasu Pippo Inzaghi za AC Milan dosegel svoja 69. in 70. evropski gol. Za končnih 2:2 je v 94. minuti zadel Pedro Leon.
Oglej si celoten članek
Rezultat je realen. Real se mi je zdel preveč samovšečen.
Matjaž Kek, po tekmi na Kanalu A

Veliko akcije, brez golov. Tako je bilo v prvih 22 minutah tekme na San Siru, kjer je Real Madrid lovil prvo gostujočo zmago proti AC Milanu. Proti golu Christiana Abbiatija so ustrelili 13-krat, a nobena žoga ni končala za Italijanovim hrbtom. V 12. minuti je denimo Xabi Alonso streljal s 30 metrov, a je žoga zletela nekaj 10 centimetrov mimo Milanovega gola. Le nekaj sekund kasneje je imel Angel Di Maria 100-odstotno priložnost, ko je v kazenskem prostori preigral Gianluco Zambrotto, a nato ustrelil mimo Abbiatijevega gola. V 20. minuti smo že "videli" Realov zadetek, a je z golove črte Andrea Pirlo najprej odbil poizkus Cristiana Ronalda in takoj zatem še Samija Khedire. V drugem delu prvega polčasa so domači vzpostavili ravnovesje. Ronaldinho je pripravil nekaj polpriložnosti, a se Zlatan Ibrahimović pred Ikerjem Casillasom ni najbolje znašel. V tem delu igre je za največ drame poskrbel Ronaldo, ko je skušal odigrati prekršek Gennara Gattusa, a se sodnik ni pustil speljati na led. In ko je v zadnjih 10 minutah tempo krepko padel, smo le dočakali prvi gol. Di Maria je obrnil obrambo Milana in podal v kazenski prostor, kjer povsem samemu Gonzalu Higuainu ni bilo težko premagati Abbiatija. 0:1 je bil rezultat prvih 45 minut igre. To je bil 700. gol Reala v Ligi prvakov.

Drugi del igre se je začel mirno, potem ko je Real suvereno držal žogo v svojih nogah. Vse se je spremenilo, ko je v 59. minuti Ronaldinha zamenjal Filippo Inzaghi. Oživel je San Siro in 10 minut kasneje je Pippo dal svoj 69. zadetek v evropskih klubskih tekmovanjih. Z boka je streljal Ibrahimović. Casillas je obupno posredoval in žogo je dva metra pred praznim golom dobil Inzaghi. Ni mu bilo težko zadeti. Le malce težje delo je imel v 78. minuti, ko je po podaji Gettusa stranski sodnik spregledal Pippov očiten prepovedan položaj in izkušeni napadalec je za 2:1 drugič premagal vratarja Reala. Ko se je v Milanu že slavila zmaga, sta v 94. minuti Realova rezervista Karim Benzema in Pedro Leon poskrbela za izenačenje. Abbiati je žogi dovolil v gol med nogama. Za Leona je bil to prvi gol v Ligi prvakov in 2:2 je bil tudi končni izid.

Lestvica, skupina G:
1. Real Madrid 10
2. AC Milan 5
3. Ajax 4
4. Auxerre 3

Liga prvakov, skupina G:

AC Milan : Real Madrid 2:2 (1:0)
Inzaghi (68, 78); Higuain (45), Leon (94)

Auxerre : Ajax 2:1 (1:0)
Sammaritano (9), Langil (84'); Alderweireld

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.